Znakovi dehidrirane kože

Znakovi dehidrirane kože

SKRATILI STE VRHOVE, NAPRAVILI PILING (KOJI NISTE MOGLI ODGAĐATI), NAGRADILI SE SHOPPINGOM. AKO I DALJE NEŠTO NIJE U REDU… MOŽDA HIDRATACIJA?!?

Promjene na koži mogu biti rezultat nedostatka hidratacije u koži. Jako sunce ili niske temperature oštećuju gornji sloj kože ostavljajući je umornom, osjetljivom i sivom.

Suha ili dehidrirana koža

Prije nego krenete tražiti rješenje za vašu kožu morate znati razliku između dehidrirane i suhe kože.

Suha koža je tip kože i genetski je nasljedna. Takva koža, uglavnom, ne proizvodi dovoljno prirodnih ulja koja se nalaze u koži. Suha koža, također, može biti uzrok hormonalne neravnoteže, problema sa štitnjačom, koji dodatno smanjuju proizvodnju sebuma što rezultira suhim tenom bez sjaja.

Dehidrirana koža je, s druge strane, stanje kože. Uglavnom je uzrokovana vanjskim utjecajima (vrijeme, slobodni radikali), nezdravom prehranom te načinom života (stres, pušenje, alkohol). Sve navedeno crpi vodu iz kože. Bitno je naglasiti da je dehidracija nedostatak vode, a ne ulja tako da čak i masna koža može biti dehidrirana!

Iako je stanje dehidracije privremeno ono itekako može biti neugodno. Najjednostavnije ga je liječiti kombinacijom tretmana za kožu te zdravim načinom života.

Znakovi dehidrirane kože i rješenja za njih

  1. Svrab – jeste li se ikada vratili sa zimovanja ili ljetovanja i imali neopisivu potrebu da se počešete? Vanjski elementi poput vjetra, jakog sunca i soli crpe hidrataciju iz epidermisa što uzrokuje nadraženost i svrab. Najbolji način za liječenje tog simptoma jesu proizvodi koji sadrže ulje jojobe koje hrani i hidratizira kožu
  2. Pojačana osjetljivost – suhoća i dehidracija su glavni pokazatelji osjetljive kože. Izbjegavajte proizvode koji sadrže retinol te pilinge. U ovom slučaju preporučuje se korištenje suhih ulja za oporavak kože.
  3. Siva koža – ako vaša koža ima umoran, dosadan izgled s tamnim krugovima ispod očiju. Koristite blagi piling koji će potaknuti krvotok i ukloniti mrtve stanice kože.

Bitno je naglasiti da je, osim zdrave kozmetičke rutine, i zdravi stil života neophodan za liječenje dehidrirane kože. Jednostavni recepti poput puno tekućine, povećani unos povrća i voća drastično će poboljšati stanje vaše kože.

Ovo su neki znakovi dehidrirane kože te savjeti kako je liječiti. Imate li vi neki savjet? Pišite nam.


Proizvodi iz posta


1 komentar
  1. Što je hijaluronska kiselina? – Wow Junkie

    […] Ona je bolja za ljude s masnijom kožom. Pisali smo o tome kako i masna koža može biti dehidrirana, stoga je hijaluronska kiselina, koja je sama po sebi lagane teksture, idealna za nju. Također, […]

    Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.