Zašto je piling jedna od bitnijih stavki u njezi kože?

Zašto je piling jedna od bitnijih stavki u njezi kože?

Piling se često smatra dodatkom u svakodnevnoj njezi kože i uobičajeno ga po važnosti stavljamo iza čišćenja, toniranja, hidratacije i zaštite. Često ga i zaboravimo jer je za njega potrebno izdvojiti određeno vrijeme. Pitali smo specijaliste za njegu kože i svi su nam rekli jednu stvar: piling je bitan i ne smije se izbjegavati!

Zašto? Donosimo vam pregled razloga zbog kojih ćete idući put ipak napraviti piling i nećete žaliti za vremenom utrošenim na njega.

Piling potiče obnovu stanica i uklanja mrtve stanice

Naravno, to je ono što svi znamo i, neke od nas, misle da je to jedina njegova svrha. Stanica kože se ”rađa” u najdubljim dijelovima epidermisa. I ”putuje” prema površini. Kada dođe do gornjih dijelova ona je potpuno formirana, zrela stanica koja je bogata keratinom. Kako stanice u gornjem dijelu kože stare, one mlađe putuju prema površini. U idealnim uvjetima ta zamjena bi se odvijala sama, ali što više starimo proces prirodne izmjene stanica se usporava. A pitali ste se zašto vam je koža siva, sklona borama i izgleda umorno?

Piling pomaže kod hiperpigmentacije

”Razbija” područja diskoloracije, pomaže maknuti hiperpigmentacijske stanice što rezultira svjetlijom kožom i ujednačenim tenom

Piling uklanja prljavštinu s folikula kako bi se spriječile akne i miteseri

Kada se prirodna ulja kože, ostaci šminke i mrtve stanice kože pomiješaju mogu ”zarobiti” folikulu. To dovodi do začepljenja pora, nastajanja akni, prištića, mitesera i upala na koži. Piling čisti kožu od viška ulja, mrtvih stanica i ostatka make upa kako bi se zaštitila folikula kože.

Piling pomaže apsorpciju ostalih proizvoda za kožu

I to na dva načina! Prvo, obzirom a je očistio kožu proizvod ima više vremena i brže prodire u kožu. Drugo, proizvod prodire ravnomjernije stoga ga morate koristiti u manjoj količini.

Nakon pilinga šminka izgleda prirodnije

Nakon što ste uklonili mrtve stanice zamijenile su ih nove koje stvaraju glađi, mekši i ujednačeniji sloj kože. Sve što se nanese na takvu kožu, uključujući i šminku, izgledat će prirodnije i manje primjetno.

Otkrivli smo vam zašto je piling jedna od bitnijih stavki u njezi kože, a vi nama otkrijte neke vaše savjete za njegu kože!


Proizvodi iz posta


Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.