Zašto biste trebali prijeći na mineralnu kozmetiku?

Zašto biste trebali prijeći na mineralnu kozmetiku

Mineralna kozmetika je doživjela potpuni ”boom”, evo nekoliko razloga zašto je tome tako!

Ono što razlikuje mineralnu kozmetiku od one ”obične” jest, naravno, njezin sastav. U njemu se nalaze prirodni minerali poput tinjca, titan dioksida i cink oksida. Mineralna podloga, odnosno mineralni puder, puno je zdravija i bolja opcija za vašu kožu.

Talk se nalazi u tradicionalnoj šminki, a može uzrokovati probleme s kožom

Tradicionalna kozmetika u svom sastavu često sadrži talk. Talk je magnezij silikat koji u kozmetici povezuje sastojke. Na koži je vrlo težak, razrjeđuje formulu tako da vam je potrebno više slojeva kako biste dobili željeni učinak. Osim toga, talk isušuje kožu, a poznato je i kako izaziva alergije.

Zbog svog sastava tradicionalna šminka se uvlači u fine bore i linije te stvara vidljive i grube linije umjesto da ih prikrije. Mineralni puder ponaša se kao vaša druga koža – nanesite ga i zaboravite na njega. Prikladan je za sve tipove kože, bilo da je riječ o suhoj, masnoj ili mješovitoj. Ono što je bitno jest priprema kože prije pudera – ako imate suhu kožu nanesite hidratantnu kremu kako bi minerali u puderu imali idealnu podlogu, a ako vam je koža masna nanesite primer na masne dijelove.

Mineralni puder prikladan je za sve tipove kože

Kako mineralni puder ne sadrži talk i kemijske boje idealan je za one s problematičnom kožom, psorijazom ili rosaceom. Ne samo da prikriva nesavršenosti već djeluje protuupalno i sprječava nuspojave.

I za kraj bitno je znati da mineralni puderi ne zatvaraju pore, puštaju kožu da diše i funkcionira normalno. Dermatolozi često preporučaju mineralnu šminku svojim klijentima, a Michelle Radow, vizažistica za HBO, za snimanje koristi izričito mineralne pudere. Kaže da je čak i nakon 14 sati snimanja koža blistava i zdrava, a šminka postojana.

Nadamo se da smo pomogli u traženju odgovora zašto biste trebali prijeći na mineralnu kozmetiku. Naša preporuka je Glo Minerals linija mineralnih pudera koji osim što ne sadrže talk, formulu su obogatili antioksidansima, vitaminima i zelinim čajem koji je poznat po zaštitnim svojstvima.


Proizvodi iz posta


Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.