Uradi sama: Depilacija tijela ljeti

Depilacija tijela ljeti

Svi volimo imati glatku i njegovanu kožu, ali prečesto brijanje zna ostaviti dugotrajno crvenilo zbog kojeg se sramimo i skrivamo svoju kožu pa smo opet na početku

Osobno, imam jako osjetljivu kožu i riječ ‘britvica’ u mom vokabularu ne postoji. Koža mi reagira na sve, tako da moram posebno paziti kako ću s tijela ukloniti neželjene dlačice.

Nakon bezbroj isprobanih metoda i salona zaključila sam kako sve to mogu napraviti sama i sada ću svoj isprobani recept podijeliti s vama. Naime, depilacija tijela ljeti ne treba biti problem, samo trebaš pronaći način uklanjanja koji najbolje odgovara tebi i tvojoj koži. Također, ovaj način depilacije pomoći će ti da se pripremiš za samotamnjenje.

Internet je prepun recepata za izradu domaće šećerne paste. Depilacija šećernom pastom potpuno je prirodna, prastara metoda uklanjanja dlačica. Napravljena je od sastojaka koje ima svaki dom: šećer, med i limun.

Pasta se nanosi u suprotnom smjeru od rasta dlačica, a naglim se pokretom povlači u smjeru rasta. Logično je onda da ovim načinom depilacije ne trgaš dlake već ih povlačiš van iz korijena (dok kod depilacija voskom povlačiš trake u smjeru suprotnom od rasta).

Sve što ti treba za depilaciju:

  • 2 šalice šećera
  • ¼ šalice limuna
  • ¼ šalice vode
  • 1 žličica meda (po želji)

Kako pripremiti šećernu pastu za depilaciju:

  • Do vrha šalice stavi šećer, a zatim ga isipaj u lonac. Potrebne su ti ukupno 2 šalice.
  • Rastapaj ga na laganoj vatri, a prije nego što se rastopi do kraja, lagano dodaj limuna i vode. Oprez! Očekuj burniju reakciju zbog miješanja zagrijanog šećera i hladnih tekućina.
  • Kuhaj na laganoj vatri dok ne dobiješ crveno – zlatnu boju (za cca 5 do 10 minuta).
  • Makni smjesu s vatre i miješaj dok pjena ne nestane.

Nakon depilacije višak paste ćeš bez problema maknuti uz malo mlake vode, a vidjet ćeš da je crvenilo gotovo neprimjetno. Za kraj predlažem mATIS Reponse Corps mlijeko poslije depilacije jer umiruje i hidratizira čak i najosjetljiviju kožu, a usporava rast i sprječava urastanje dlačica.

Imate neki svoj recept? Pišite nam! Hvala na čitanju.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.