UPOTREBA KOZMETIČKIH PROIZVODA – ŠTO JE POTREBNO DA BI SE VIDJELI REZULTATI

Upotreba kozmetičkih proizvoda

Pitanje iz naslova jedno je od onih koje nam često postavljate i to je sasvim jasno, tko ne bi želio da proizvod odradi svoj posao? Stvar je u tome da je odgovor malo kompleksniji…

Krenimo redom.

U nekoliko proteklih desetljeća značajna je evolucija u tehnologiji proizvodnje kozmetičkih proizvoda. Zahvaljujući mnogim znanstvenim otkrićima na svim područjima pa tako i kozmetici, nude nam se mnoga rješenja i odlični proizvodi za njegu kože lica i tijela. Većina njih nudi nam rješenje ‘preko noći’ ali istina je da je neke stvari nemoguće zaustaviti. Kao recimo – vrijeme! Jedna od karakterističnih ljudskih osobina jest nestrpljivost. Svi želimo vidjeti rezultate, odmah i sad. Zato se neki od naših dragih kupaca osjećaju frustrirano. Pogotovo u situacijama kada ne vide očekivane rezultate tokom korištenja određenih preparata.

Neki proizvodi traže vrijeme…

Uzmimo na primjer vrijeme. John Masters Organics šampon regenerator od cinka i kadulje vjerojatno je najbolji šampon za kosu ikad, a pogotovo ukoliko želite svojem vlasištu dati da predahne od teških šampona i tretmana. Uravnotežiti lučenje sebuma. Izjednačiti omjer masno vlasište/suha kosa ili obrnuto. Međutim da bi ovaj prirodni šampon uistinu proradio, potrebno je pričekati barem dva do tri tjedna da bi pore na vlasima počele reagirati pozitivno na prirodne sastojke. Nakon toga sve ide samo od sebe. Praksa nam govori da se mnogima to jednostavno ne da.

Bitno je naučiti (čitati upute)

Druga je stvar jednako važna: upotreba kozmetičkih proizvoda se uči kao i sve u životu. Sve ima svoje zakonitosti pa tako i ljudsko tijelo, pogotovo naša koža. Najveći ljudski organ. Posljedice načina života odražavaju se baš na njoj. Uzmimo za primjer kolagen. On je zadužen da našu kožu održava elastičnom, zategnutom, mladolikom. No kako starimo, usporava se proizvodnja istog. To postaje vidljivo na našoj koži. Tada posežemo za određenim preparatima. Kada se to dogodi i odlučite započeti tretman kože važno je da se već u startu pripremite da vam je uz vrijeme (u prosjeku 8 – 10 tjedana) potrebno i sustavno pridržavanje uputa.

Naše stanice s vremenom trebaju više vremena da se pokrenu

Naime, naše stanice su nevjerojatni živi organizmi. Specifični mehanizmi ustrojenog djelovanja. Potrebno im je vrijeme da se pokrenu. Kada se pokrenu, potrebno im je vrijeme da se oporave. Posebno koža lica.
Kada započinjete s vanjskim, neabrazivnim tretmanom kože, vi ustvari šaljete ‘signal’ svojim stanicama. Potičete ih na reakciju. Djelovanje. Pokretanje. Ponovnu izgradnju. Obnavljanje. To je proces koji iziskuje vrijeme. Upravo iz ovih razloga, preporučuje se sistematsko tretiranje kože na dnevnoj bazi i pravilna prehrana. Izvrstan uvid pronaći će te  na sljedećem linku: Što je Cold Plasma i zašto su važne omega masne kiseline.

Što činiti ako rezultati ipak izostanu?

Mnogo je faktora koji utječu na ovakvu pasivnost kože. Nemojte se obeshrabriti! Vaše tijelo vam daje signal da nešto morate promijeniti. Uvijek i prvenstveno obratite pažnju na način i sastav prehrane. Oni direktno utječu  na stanje vaše kože. Savjetujte se s nutricionistom o namirnicama koje bi ste trebali konzumirati ili koje bi ste trebali izbaciti iz upotrebe. Ciljana dijeta.
Svakako razgovarajte s članovima uže obitelji.

Genetika nas u osnovi, određuje. Razgovarajte i s prijateljima koji imaju slične probleme ali i životne navike slične vašima. Ne zaboravite da je kretanje, vježbanje, bilo koja aktivnost na svježem zraku i sunčeva svjetlost blagodat koja je besplatna. Bez nje nema zdravog života. Niti zdrave kože! Ukoliko imate pitanja, upotreba kozmetičkih proizvoda je specijalnost našeg tima stručnjaka. Rado ćemo vam pomoći samo nam se javite na info@wow-junkie.com

Hvala na čitanju!

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.