35+ Tips&tricks: Kod make-upa manje je više, ali kako?

kako izgledati mlađe uz pomoć make upa savjeti za svaki dan

PRIDRŽAVAJTE SE OVIH SAVJETA NA DNEVNOJ BAZI

Ovisno kako gledate na ove dvije filozofije ‘more is less’ ili ‘less is more’ kada govorimo o make-upu i godinama 30+ priča je vrlo jednostavna i ide u samo jednom smjeru: manje je više. Naime, previše makeupa može se nakupiti u novonastalim sitnim linijama i tako ih još više naglasiti. OK, ovo i nije bilo teško no kako uistinu uz pomoć svakodnevnog make-upa izgledati mlađe?

Odabirom proizvoda koji će izbrisati, a ne naglasiti vaše linije zrelosti i iskustva (pro-aging filozofija), moći ćete visoko uzdignute glave pokazati vaše najbolje lice. I zato, obratite pozornost na nekoliko WoW savjeta i trikova koji će vam pomoći vratiti vrijeme brzo i lako i ponajprije vidljivo…..

1. Preskočite puder

Iako možda mislite da je vaša podloga lagana i nemasna te da vaša zrela koža baš treba puder, to najčešće nije slučaj. Puder lako ulazi u sitne bore i linije, posebno one oko očiju.

Kako starimo, koža gubi svoj prirodni sjaj i nanošenje pudera može joj dati baš taj neželjeni izgled kože prekrivene kredom ili nekom cement glazurom. Umjesto pudera odaberite kremu u boji ili prozračnu podlogu kako bi vratili sjaj i vitalnost izgledu vaše kože.

2. Zavolite kremasta rumenila

Baš kao i puder, tako i rumenila u prahu mogu lako i jednostavno ući u borice na vašem licu. Kremasto rumenilo puno je bolji izbor jer daje prekrasan prirodan sjaj obrazima. Odaberite ton koji komplementira vašoj boji kože i postepeno ga nanosite (i to najbolje prstima), pa ćete tako izbjeći neprirodan izgled.

3. Prekrijte tamne krugove

Bez obzira da li su vaši tamni krugovi oko očiju nasljedni ili su se pojavili od manjka sna, oni svakako mogu učiniti da vaše lice izgleda puno starije, a na pojavu i dojam sugovornika utječu više od bora ili sijedih vlasi. Kako prekriti tamne krugove?

Trik vještog sakrivanja tamnih podočnjaka je da koristite korektor boje lososa ili breskve. Topli tonovi korektora neutraliziraju plavičasti ton karakterističan za većinu tamnih krugova oko očiju. Za najbolji rezultat nakon prekrivanja korektorom toplih tonova, prođite isto područje još jednim korektorom, ovog puta tonom malo svjetlijim od vaše boje kože.

Trik vještog sakrivanja tamnih podočnjaka je da koristite korektor boje lososa ili breskve. #budiwow

4. Svijetlo i sjajno

Sedefasto sjajna i svijetla sjenila nanosite u unutarnji kut kapka. Rezultat će biti odmoran i mladolik izgled cijelog lica i svakako sjaj u vašim očima. Svijetlo sjenilo može dodatno otvoriti vaše oko ako ga nanesete ispod linije obrva, ali nemojte pretjerivati!

5. Pune i putene

Usnice s godinama kao da se smanjuju, ili… da priznamo, gube volumen i možda nisu onako pune i putene kakve su bile. Probajte sjajila za usne koja im trenutno daju puniji izgled. Znati ćete da djeluju po osjetu koji stvaraju na usnicama.

Murad anti-aging serum za njegu i povećanje usana
Murad anti-aging serum za njegu i povećanje usana

 

6. Obrve i ‘obrve’

Pune i raskošne obrve znak su mladosti, a kako s godinama i one postaju tanje i svjetlije, tu se možete razmahati. Zaboravite „samo“ gel za obrve ili laganu olovku i popunite ih i sjenilom za obrve – tamnije na vanjski luk obrve, malo svjetlije na unutarnji. Najbolji rezultat dobiti ćete s bojom koja je ista kao vaša boja kose tj. ona koja nije više od dva tona svjetlija.

7. Trepavice prema gore

Uvijanje trepavica je brz i jednostavan način da vam se oči „otvore“! S vremenom trepavice često postaju ravnije, a njihovim uvijanjem oči izgledaju veće, svježije i sjajnije. Nakon uvijanja, ne zaboravite sloj-dva specijalne maskare.

Malo makeup čarolije dati će vam WoW efekt….probajte. Imate još kakav savjet? Komentirajte i pišite!

 

 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.