Tip kože, koji je moj?

Tip kože, koji je moj?

Pitanje iz naslova jedno je od najčešćih s kojim se susrećemo u WOW Junkie shopu i zato vam uz svaki proizvod nudimo što je moguće detaljniji opis. Naravno, proizvoda ima puno i kada ih uvrštavamo na stranicu trudimo se biti brzi i može se dogoditi da na nekim proizvodima opis nije dovoljan. Ne brinite, znamo za to i trudimo se što je češće moguće obnavljati informacije o proizvodima u WOW Junkie trgovini.

No, vratimo se na temu našeg posta: ‘Tip kože, koji je moj?’ Danas više nisu, kako smo naveli u startu, dovoljni konvencionalni opisi ali u ovom postu, vjerujemo, dat ćemo vam nekoliko korisnih odgovora koji će vam pomoći da suzite lepezu pitanja ili možda detaljnije utvrdite tip svoje kože. U tom smislu jedna napomena, većina posta bazirana je na vašim upitima, savjeti iz ovog posta informativne su prirode i za svaki ozbiljniji problem savjetujemo da potražite profesionalnu pomoć!

Idealna koža

Pepoznat ćete je po skoro nevidljivim porama i zdravom, vibrantnom, sjaju bez obzira na godine. Ovo je prilično rijetko iako u WOW Junkie timu postoje osobe koje s kožom lica nemaju apsolutno nikakvih problema. Njihov savjet vama )i nama)? Koliko god je moguće pripazite na ishranu i izbjegavajte tešku šminku. Njegujte prirodan izgled…

Lakše je reći nego postići, zar ne?

Suha koža

Uglavnom je gruba. Kada nam postavcite upite ili nas nazovete telefonom obično kažete da se ‘ljuskate s vremena na vrijeme’, što vežete uz godišnja doba. Često navodite i da je vaša koža beživotna. Kada je tome tako u velikoj većini slučajeva zapravo se borite s manjkom sebuma koji se zbog mnogo razloga ne uspijeva probiti do površine kože. U tom slučaju najčešće vam predlažemo hidratantne kreme s lipidima koji hrane vašu kožu. Osnovni način da izbjegnete suhu kožu je prestanak korištenja lužnatih proizvoda – u prvom redu sapuna.

Možda će vas zanimati proizvod iz ove niše? Pročitajte naš post Hidratacija kože zimi! Evo što blogerice kažu za Rexaline Shock masku ili provjerite suha ulja za lice.

Masna koža

Sve obrnuto od gorenavedenog. Previše sebuma utječe na masnu kožu. I zapravo je veliki broj vas koji varira iz suhe u masnu i obrnuto. Kako zaustaviti taj začarani krug? Krenimo redom.

U  velikom broju slučajeva kada nam se javite s pitanjima vezanim uz masnu kožu, nakon kraćeg razgovora zaključimo da zapravo prečesto koristite (i mijenjate) razne kreme. U stvari prvo što preporučamo jest na korištenje proizvoda sa manje alkohola jer njime zapravo dugoročno dehidrirate kožu, a tijelo reagira automatski, koža kao njegov najveći organ krene u dodatnu proizvodnju sebuma i problem je nerijetko i veći jer birate krive proizvode odnosno pretjerujete. Dakle, jedno od rješenja je biranje proizvoda s manje alkohola i onda postepeno pratite što se događa s kožom. Proces je to koji je duži ali isplati se pričekati i primijetiti i detektirati promjene (dobre/loše).

Za izrazito masnu kožu imamo jedan dobar prijedlog, pročitajte naš post Detoksikacija kože, možda će koristiti.

Mješovita koža

Ovo je ujedno i najčešći vaš problem (barem prema našim saznanjima). Suhi obrazi/masna T zona. Prvo što vam odgovaramo jest to da ubuduće pažljivo i slojevito nanosite make-up. Morate kombinirati i paziti da na T zonu stavljate manje snažnih kozmetičkih proizvoda.

Možda će vas zanimati i ovaj post 35+ manje je više.

Za više detalja i uz veće probleme sa masnom kožom slobodno nas kontaktirajte na info@wow-junkie.com i pošaljite nam i fotografiju lica odnosno problematičnog područja. Možda možemo pomoći.

Hvala na čitanju!

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.