Suha ulja za lice: Koja su najbolja?

Suha ulja za lice i njegu koze koja su najbolja

Suha ulja za lice pomažu riješiti brojne probleme kože lica, evo naših favorita i njihovih prednosti

Govorimo o suhim uljima za lice, onima koja će nahraniti vašu kožu, vratiti joj svjež izgeld (hidratizirati, nahraniti vitaminima) i pomoći vam u borbi protiv starenja. Takva ulja, takozvana suha ulja za lice su ona koja trebate dodati na popis proizvoda za svakodnevnu njegu.

Kao i uvijek, postoji više vrsta. Objasnit ćemo neka od njih, njihove prednosti i djelovanje, a na vama je samo da odlučite koji je vaš favorit.

Ovo je popis naših favortita suhih ulja za lice:

Ulje od nara

Ulje od nara bogato je antioksidansima koji sprječavaju starenje kože i štite je od slobodnih radikala. Idealan je saveznik ako imate problema s osjetljivom kožom koja je počela uranjeno starenje. Ulje nara sadrži elaginsku kiselinu koja sprječava stvranje stanica raka, a također je odlična ako imate opekline od sunca.

Arganovo ulje

Bogato je antioksidansima, moguće ga je koristiti i kao noćnu i kao dnevnu kremu. Ima protuupalna svojstva i umiruje kožu. Bogato je vitaminima A i E te omega-6 masnim kiselinama. Djeluje protiv akni jer regulira lučenje sebuma. Iskoristite arganovo ulje, pomiješajte ga sa dvije žličice šećera i napravite domaći hranjivi piling za vašu kožu.

Kokosovo ulje

Ulje kokosa uglavnom se nalazi u polutekućem stanju, ali kada se nanese na kožu postaje tekuće i lako se nanosi. Preporuča se koristiti za suhu kožu. Ono kreira zaštitni sloj na koži koji sprječava gubitak vlage.

Kokosovo ulje ima antibakterijska svojstva, sadrži laurinsku kiselinu koja se još jedino može naći u majčinom mljeku! Također idealno je za skidanje šminke, pogotovo ako imate osjetljivu kožu, a može se koristiti i za skidanje šminke oko očiju. Odličan 2u1 proizvod! P.S: skida i vodootpornu šminku.

Bademovo ulje

Bogato vitaminom E  (a znamo da je on zaslužan za proizvodnju kolagena), proteine, vitemine, cink i kalij. Bademovo ulje nije komodogeno, lagano je i ne ostavlja vašu kožu masnom. Može se koristiti kao podloga za šminku, kao dnevna krema, te kao anti-age tretman. Bademovo ulje odlično je za podočnjake i natečenost očiju.

 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.