Što je Cold Plasma i zašto su važne omega masne kiseline

Što je Cold Plasma i zašto su važne omega masne kiseline

Ignorirate li one savjete koji upućuju na zdravu prehranu bogatu omega masnim kiselinama? Evo zašto to nikako ne biste trebali.

Omega 3 i 6 su osnovne masne kiseline

Tijelu je potrebno oko 20 aminokiselina da bi funkcioniralo. ONE sudjeluju u izgradnji i funkciji mnogih organa, mišića, stanica vašeg tijela. Tijelo može proizvesti 12 aminokiselina ali 8 je potrebno konzumirati iz hrane. Ukoliko to nije dostatno nužno je tijelu pomoći putem suplemenata.


Pogledajte kompletnu ponudu Perricone MD kozmetike u našem shopu ovdje.


Pojasnimo! Nisu sve omega kiseline esencijalne masne kiseline. Ali, Omega 3 i Omega 6 jesu. Ukoliko ih se ne unosi u organizam, nastaju ozbiljni problemi i bolesti. Zašto? Jednostavno one su nužne za neke osnovne funkcije organizma.

Omega 3 i 6 su važne u izgradnji samih stanica tj. staničnih membrana. Ukoliko se poremeti ravnoteža u funkciji staničnih membrana nastaju ozbiljni problemi npr. infekcije i kontrola nad njima. Prijenos informacija putem živčanog sustava do mozga također, te zdravlje samih moždanih stanica i srca.

PREHRANA-namirnice bogate Omega 3 i 6 masnim kiselinama: riba (losos), špinat, avokado, chia sjemenke. Nadalje, Omega 6 masne kiseline nalazimo u raznim biljnim uljima:  laneno, suncokretovo, ulje iz sjemenki grožđa… Ne zaboravimo Omega 9 masne kiseline koje ćemo naći u maslinovom ulju, maslinama, orasima, bademima…

Što je Cold plasma? 

Perriconeova krema-serum, Cold plasma +, upravo iz ovih razloga u sebi sadrži i Omega masne kiseline. Jednostavnom logikom gledano, ukoliko stanične membrane ne funkcioniraju korektno, stanice kože gube vodu. Koža postaje suha, smežurana. Dehidrirana. Dakle, ojačavši stanične membrane  potičemo pravilnu izmjenu tvari. Koža se oporavlja, poprima prirodan izgled. Postaje elastična ali punija i čvršća.

Naravno, ne samo koža nego i cijelo tijelo!

Nadam se da smo ukratko uspjeli odgovoriti na pitanje što je Cold plasma te pojasniti važnost omega masnih kiselina. Ne zaboravite ove činjenice kada budete pripremali i konzumirali svoje obroke. Naravno, sada možete izabrati i kozmetiku koja uvažava ove činjenice i dizajnirana je u skladu s potrebama organizma. Ukoliko ne unosite prehranom sve potrebito svakako potražite odgovarajuće suplemente Perricone MD Omega 3 i slično.

Naravno, ne zaboravite na kretanje!  Fizička aktivnost uz pravilnu prehranu, kvalitetnu kozmetiku i odgovarajuće suplemente jest čarobna formula!

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.