Serumi, esencije, boosteri i ampule: zajedničke karakteristike

Serumi, esencije, boosteri i ampule: zajedničke karakteristike

Serumi, esencije, boosteri i ampule: zajedničke karakteristike ovih proizvoda zaista postoje i malo smo istražili kako bismo pomogli u odabiru. Za početak po čemu se razlikuju  serumi, esencije, boosteri?

Nema jasnog kronološkog poretka kad se koja tekstura pojavila – našem podneblju su poznatiji serumi kao pioniri laganih, koncentriranih preparata koji su predstavljali korak prije nanošenja kreme; esencije su došle na valu popularnosti azijske odnosno korejske kozmetike, a boosteri su nova generacija proizvoda koji povremenom uporabom rješavaju goruće probleme kože. Ako vas zanimlaju detalji možda bi vas mogao zanimati naš post:  Serum Vs. Booster i koja je razlika?

Kako odabrati pravi proizvod za sebe?

Kod odabira proizvoda važno je odrediti kakvo je stanje kože (je li vaša koža suha, dehidrirana, bez sjaja ili bez tonusa…). Svakako uzmite u obzir i godišnje doba. Na primjer, tretman u slučaju hiperpigmentacije najbolje je uraditi zimi, a u jetnim mjesecima isti spriječiti uz kvalitetnu kozmetiku sa odgovarajućim zaštitnim faktorom. Obratite pažnju i na teksturu jer ne odgovaraju svi proizvodi na isti način  –  serumi namijenjeni zreloj koži vrlo često ostavljaju ljepljiv trag na mladenačkoj.

Uskladite prednjegu s ostakom njege lica!

Odabirom krive teksture u individualnoj rutini može doći do “ruljenja” ili neželjenog masnog sjaja kao završnog učinka. Možemo reći da:

– serumi mogu biti vodenaste, gelaste ili uljne teksture

– esencije su uglavnom vodenaste

– boosteri i ampule su koncentriranije i brzoupijajuće

Naravno, gustoću i osjećaj na koži uvjetuje i vrsta aktivnog sastojka. Danas u ponudi imamo vitamin C, različite oblike hijaluronske kiseline i  retinol te nešto novije moćne antioksidanse: piknogenol, resveratrol, polifenole…

 

Serumi, esencije, boosteri i ampule: zajedničke karakteristike:

  • Izvrsna su priprema kože za nanošenje uobičajene dnevne kreme i fiksiranja svih idućih slojeva njege i make-upa (poput slojeva na slikarskom platnu)
  • Mogu se koristiti samostalno: samo ljeti ili samo noću (ako želite odmoriti kožu od ostalih proizvoda)
  • Multi tasking: ako su vaše potrebe npr. ciljana njega protiv bora i hidratacija kože – serumom možete djelovati na sprečavanje vidljivosti bora, a kremom na hidrataciju i zaštitu te je na ovaj način zaokružena kompletna njega
  • Dolaze u manjim mililitražama, a svakodnemom uporabom štedimo uobičajene količine dnevne ili noćne kreme

Naš prijedlog za vas!

PETER THOMAS ROTH noćni serum sa retinolom  nastaje iz napredne formule koja sadrži 1,5% mikrokapsuliranog retinola koji potiče proces obnove kože. Hidratantni vitamini C i E prate retinol i smiruju upale što rezultira mekšom kožom i ublaženim/manje vidljivim finim linijama i prvim borama. Za sve tipove kože!

Hvala na čitanju. Svaki vaš komentar nas veseli. Pozdrav!

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.