Samotamnjenje: Zbogom nožicama ‘sirnicama’!

Kako do preplanulih nožica? Pogledajte moj primjer i recept, možda dobijete ideju…

Naravno, to je super plan ako doista i imaš preplanule noge i tijelo, ali kod mene to nije slučaj. Cijela zima provedena u gradu, bezbroj slojeva odjeće i odbojnost koju osjećam prema solariju, rezultirali su uistinu lijepom sniježno bijelom bojom mojih nogu koje u narodu još zovu i ‘sirnice’. Ako niste čuli pogledajte o čemu govorim:

Samotamnjenje prije i poslije
Da sam stala ispred zida teško da bi vidjeli što je što 🙂

Obzirom da sam veliki fan raznobojnih šoseva i kratkih hlača jasno je kako taj vatromet boja i moje blijede noge nisu dobitna kombinacija pa sam se odlučila za samotamnjenje. Kupila sam St. Tropez losion za postepeno tamnjenje kože, njihovu rukavicu za nanošenje te John Masters piling od lavande i krenula. Ovo su proizvodi koje sam koristila:

NAPOMENA: Ukoliko vaša narudžba prelazi 300 kn dostava je besplatna, a u Vaš paket dodat ćemo i najmanje tri testera po želji!

Evo mog detaljnog vodiča kako koristiti St. Tropez losion za samotamnjenje:

1. PILING

Svoj postupak preobrazbe započela sam pilingom. Jako bitan detalj ako ne želite da vam površina kože ispadne šarena, odnosno puna neujednačenih mrlji i tu je najveći izazov bio napraviti piling leđa. OK, imala sam malu pomoć (no details for you!)

2. DEPILACIJA

Svakako se preporuča napraviti depilaciju dan ranije kako bi se spriječile upale!

3. HIDRATACIJA (MLIJEKO ZA TIJELO)

Poželjno je hidratizirati kožu. Moj favorit je mlijeko za tijelo geranij i grejp, vi odaberite svog. Zašto hidratizirati? Zato jer će vam tamnija boja dulje trajati!

4. NANOŠENJE LOSIONA ZA SAMOTAMNJENJE

St. Tropez losion za samotamnjenje je vrlo glatke teksture. Lagano nanosi i lijepo miriši (za razliku od nekih drugih proizvoda čiji miris vuče na paljevinu). Nakon što sam losion nanijela na cijelo tijelo (osim lica) ostavila sam da se upije. Na laktove i koljena dodala sam malo običnog mlijeka za tijelo kako ne bi potamnili više nego što je potrebno.

5. TUŠIRANJE

Ovdje će svak napraviti po svom, ovisno kakvu nijansu želi. Ja sam do tuširanja pričekala osam sati i idući dan ponovila postupak (bez pilinga!!!). Super mi je što losion ne ostavlja tragove na odjeći pa sam bezbrižno mogla otići na kavu dok on djeluje.

Na uputama piše da se nanosi svaki dan pet dana za redom i nakon toga uzme pauza od dva dana pa sam tako napravila i ja (štreber :)). Boja se postepeno razvijala i u konačnici sam dobila lijepu maslinastu put. Obavezno sam svaki dan hidratizirala kožu kako bi boja što dulje trajala. Evo mojeg rezultata:

Samotamnjenje prije i poslije
St. Tropez losion rezultati

P.S: obzirom da je ovo Gradual Tan i sadrži prirodne pigmente utoliko ovisi i nijansa koju ćete vi dobiti. To ovisi o vašem tenu. Ako inače potamnite vrlo brzo (sretnice) onda ćete i u ovom slučaju brže vidjeti rezultate.

Ako želite izrazito tamni ten probajte St. Tropez pjenu za samotamnjenje Dark Mousse 🙂

1 komentar
  1. Uradi sama: Depilacija tijela ljeti – Wow Junkie

    […] Nakon bezbroj isprobanih metoda i salona zaključila sam kako sve to mogu napraviti sama i sada ću svoj isprobani recept podijeliti s vama. Naime, depilacija tijela ljeti ne treba biti problem, samo trebaš pronaći način uklanjanja koji najbolje odgovara tebi i tvojoj koži. Također, ovaj način depilacije pomoći će ti da se pripremiš za samotamnjenje. […]

    Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.