Skintegra Superba C intezivni serum

Skintegra Superba C intezivni serum

Nježna, delikatna i brzoupijajuća tekstura omogućuje maksimalno učinkovitu, dubinsku apsorpciju aktivnih sastojaka. Proizvod je pakiran u specijalnu staklenu ambalaži koja blokira UV zračenje, što je od iznimne važnosti za proizvod poput vitamin C seruma koji je osjetljiv na svijetlo.

199,00 kn (26,41 €)

Brand

Sastav

bez alkohola, bez parabena, bez sintetskih bojila i mirisa, nije testirano na životinjama

Veličina

30ml

Vrsta kože

anti-age, svi tipovi kože, umorna, bez sjaja

Proizvodi su više od običnog kozmetičkog proizvoda i pripadaju klasi kozmeceutika.

Skintegra Superba C intezivni serum  je intenzivni serum na bazi dokazano efikasne kombinacije 10% vitamina C, vitamina E i ferulične kiseline, specifično formuliran za umornu kožu koja pokazuje prve znakove starenja (bore i fine linije, gubitak tonusa i svježine uz pojavu pigmentacijskih mrlja). Uz ove pokazatelje narušenog stanja kože, Superba C uspješno tretira pojavu pigmentacijskih mrljica, neujednačenog tona kože te odraslih akni.

Ključni sastojci Skintegra Superba C intezivni serum:

 • Ester vitamina C – je svestrani natrijev askorbil fosfat, poznatiji kao SAP (sodium ascorbyl phosphate). SAP je izuzetno siguran, stabilan i u vodi topiv oblik vitamina C koji na koži funkcionira kao potentni antioksidans efikasan u posvjetljivanju neujednačenog i umornog tena, te održavanju kože blistavo čistom. SAP umanjuje oksidativni stres kože koji uzrokuju okolišni čimbenici poput UV zračenja i zagađenja zraka. Tu akumulaciju oštećenja kože, ali i smanjenu produkciju kolagena primjećujemo kao znakove starenja. Osim kao antioksidans, SAP djeluje i kao inhibitor melanina.  Posebno bitan kao kozmetička komponenta protiv hormonalno induciranih hiperpigmentacija (poput melazme) i postupalnih pigmentacija.
 • Vitamin E – ili tokoferol je esencijalan, u mastima topiv vitamin. Prirodno ga nalazimo u koži, međutim zaliha vitamina E se smanjuje kada je koža izložena okolišnim stresorima poput UV zračenja. Jedna od glavnih uloga ovoga vitamina je ona antioksidativna. Učinkovito pomaže sanirati crvenilo, opekline i sve ostale vrste oku nevidljivog fotooštećenja kože, no sam po sebi nema zaštitni faktor. Osim navedenog, vitamin E štiti fibroblaste, stanice koje proizvode kolagen. Kao takav, vitamin E je veoma efiksan u svim oblicima anti-age njege.
 • Ferulična kiselina – snažan antioksidans i smanjuje znakove starenja kože. Djeluje sinergistički s drugim antioksidansima kako bi povećala njihovu učinkovitost. Može biti od pomoći u zaštiti kože od oštećenja izazvanih sunčanjem. Ponovno uspostavlja sintezu kolagena nakon UV izlaganja, djeluje fotoprotektivno.

Upotreba Skintegra Superba C intezivni serum:

 • Nježna, delikatna i brzoupijajuća tekstura omogućuje maksimalno učinkovitu, dubinsku apsorpciju aktivnih sastojaka.
 • Nanosite ga svakodnevno na čistu kožu.
 • Pogodan za trudnice i vegane
 • Smatramo da je najbolje vrijeme za Superbu C jutarnja aplikacija iz razloga što ona doprinosi antioksidativnom potencijalu bilo kojeg proizvoda s kojim je kombinirate.

Može li se Superba C koristiti umjesto kreme? Je li mi samo Superba C serum dovoljan proizvod za čitavu njegu lica?

Ne. Superba C je izuzetno potentan, brzoupijajuć i vodenast serum namijenjen targetiranju specifičnih problema: prvenstveno umorne i beživotne kože, narušenog stanja i sklone nepravilnostima. Superba C nema teksturu kreme za lice niti može zamijeniti istu. Kod svih tipova i stanja kože, Superba C se može kombinirati s našim serumskim emulzijama, boosterima i tretmanskim kremama, a po potrebi i s eksfolijantima.

Imam nekoliko vaših proizvoda… Može preporuka rutine?

Dapače. Eksfolijanti se nanose prvi nakon čišćenja lica, a zatim stavljate Superbu C. Nakon toga slijedi Hydra / Spectra / Naro i (danju) SPF proizvod koji se nanosi zadnji. Tria Light i Superba C se također mogu kombinirati (ali preporučamo izbjegavati kombiniranje Trie Light i eksfolijanata unutar jedne aplikacije). Primjerice, dnevna rutina će vam biti Superba C + Tria Light + SPF (ukoliko ga koristite). Ili: Superba C + Hydra + Naro itd. Noću također možete koristiti Superbu C. Primjerice, Clarion + Superba C + Spectra itd. Moguće su razne kombinacije, čime možete maksimalno targetirati svoju problematiku.

Zašto je rok trajanja Superbe C tako kratak?

Kad usporedite renomirane proizvođače kozmetike s profesionalnim linijama vitamin C seruma, uvidjet ćete da postoji preklapanje u kratkoći trajanja visokokoncentriranih C-seruma. Ti rokovi trajanja su zaista kratki iz razloga što vitamin C vremenom gubi potentnost i proizvođač svojim klijentima garantira ne samo mikrobiološku stabilnost proizvoda nego i stabilnost vitamina C u formulaciji. Kako vitamin C degradira u proizvodu, njegova iskoristivost više nije kompletna, odnosno proizvod koji je i dalje mikrobiološki ispravan jednostavno više nema potrebnu efikasnost. Iz toga razloga je vitamin C u profesionalnim linijama, ovisno o korištenom obliku i koncentraciji vitamina C, obično kratkog roka trajanja, svakako puno kraćeg nego što to sugerira mikrobiološko testiranje proizvoda.

1 recenzija za Skintegra Superba C intezivni serum

 1. Marija

  Predobar!! Po danu u kombinaciji sa Solarom, a po noći sa Lunarom, dobitna kombinacija. Mala zamjerka, jer ne dobijem testere, koji su ponuđeni

  • Wow team

   Draga naša Marija, nažalost nekada se dogodi velika gužva i ljudski faktor pa nam omakne neki krivi testerčić :). Hvala na opasci, trudit ćemo se da nam ne omakne opet :), a vi nama nemojte zamjeriti. Pusa

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.