Skintegra Nectar toner za revitalizaciju

Skintegra Nectar toner za revitalizaciju

Nectar je nužan drugi korak u njezi svih tipova kože jer instantno vraća izgubljenu površinsku vlagu i maksimalno usporava njezino isparavanje iz kože jačajući pritom njezinu barijernu funkciju. Kompleks četrnaest intenzivnih ovlaživača različitih molekularnih veličina kombiniran je s umirujućim učinkom zelenih komponenti prirodnog porijekla: sočni ekstrakti aloe vere, ginsenga, krastavca.  pH Nectara je srodan koži, blago kiseo i optimiziran da koži nakon čišćenja vrati potrebnu razvnotežu i uspori proces starenja.

119,00 kn (15,79 €)

Brand

Sastav

bez alkohola, bez parabena, bez sintetskih bojila i mirisa, nije testirano na životinjama

Veličina

150ml

Vrsta kože

anti-age, dehidrirana koža, svi tipovi kože

Nectar možete laički shvatiti kao tonik (jer je naziv ‘esencija’ još uvijek neobičan u Europi), no zapravo ovdje se radi o ultrahidratantnom proizvodu koji uopće nema djelatnost tradicionalnog tonika i s obzirom na sadržaj aktivnica funkcionalno više pripada serumima nego klasičnim tonicima. Zato smo ovaj proizvod nazvali Nectar (‘piće bogova’) i zato ga dodatno opisujemo kao esenciju.

Skintegra Nectar toner za revitalizaciju je hidratantna esencija za intenzivnu revitalizaciju dehidrirane i umorne kože lica i vrata s prvim znakovima starenja. Svakome tipu kože, pa i na masnom, nakon odstranjivanja površinskih nečistoća potrebno je nadoknaditi izgubljenu vlagu. Vlaga iz nježnog, balansiranog medija koji podržava koži srodan pH, temelj je održavanja zdrave barijerne funkcije kože.

Važno je znati:

Naspram zdrave kože, dehidriranoj koži nedostaje vlage i prati je osjećaj površinske suhoće, zatezanja i ljuskanja. Vrlo često ovakvu kožu tipološki pogrešno označavamo kao suhu. Međutim, (dubinski) suha i (površinski) dehidrirana koža nisu ista stvar. Dehidracija je privremeno stanje kože koje lako možemo modificirati humektansima, prirodnim ovlaživačima u Nectaru.

Ključni sastojci Skintegra Nectar toner za revitalizaciju:

  • Aminokiseline – potiču razvoj novog kolagena uz smanjenje bora. Pigmentacije izazvane suncem se smanje i prevenira razvoj novih pigmentacija. Bitna je protupalna uloga aminokiselina koje smanjuju upalu što je pogotovo bitno kod akni i rosaceje. Isto tako kod iritacije i oštećenja kože aminokiseline odmah uklanjaju oštećenje i umiruju kožu. Aminokiseline pored građevne ulogu imaju izuzetno važnu ulogu da stanice normalno funkcioniraju i čuvaju kožu od štetnih vanjskih utjecaja. Pri tome zadržavaju vodu što jedna od njihovih uloga i sprječavaju gubitak vode iz kože.
  • Ginseng –  sadrži bitne aminokiseline, vitamine B i C, minerale koji poboljšavaju cirkulaciju i osnažuju zdrave metaboličke procese.
  • Aloe vera – bogata vitaminima A, B, C i E te mineralima i aminokiselinama. Omekšava kožu, potiče proizvodnju kolagena, ubrzava procese zacjeljivanja rana, pomaže u rješavanju problema ekcema dermatitisa i psorijaze.
  • Hijaluronska kiselina – kao humektans (ovlaživač), hijaluronska je kiselina od izuzetne važnosti za sve dobne skupine, no posebno važnu ulogu ima kod zrelije kože koja godinama gubi sposobnost zadržavanja vlage zbog čega nerijetko izgleda površinski dehidrirano, neprirodno zategnuto i isušeno, popraćeno dehidracijskim linijama, ljuskanjem i gubitkom zdravog tonusa. Jedna molekula HA može primiti do 1.000 puta svoje težine u vodi, veže vlagu kako bi koža lica splasnula, omekšala, te bila hidratizirana.
  • Ekstrakt krastavca –  ovlaživač je bogat vitaminima i mineralima u tragovima, idealan za njegu masne i mješovite kože zbog blagog adstrigenstnog djelovanja. Uravnotežuje lučenje sebuma i blago posvjetljuje hiperpigmentacije.

Upotreba Skintegra Nectar toner za revitalizaciju:

  • nakon temeljitog čišćenja lica, usmjeriti bočicu Nectara prema licu i nanijeti minimalno 3, a optimalno 6 potisaka proizvoda. Odmah nastaviti njegu omiljenim serumima i kremama.
  • pH Nectara je srodan koži, blago kiseo i optimiziran da koži nakon čišćenja vrati potrebnu razvnotežu.
  • pogodan za trudnice i vegane

Zašto se ovaj proizvod naziva “esencija” naspram “tonik”?

Klasični tonici su tradicionalno korišteni kako bi nakon čišćenja kože klasičnim sapunom odstranili netopivi film koji čistači poput sapuna ostavljaju na licu, i u takvim formulacijama su obično korišteni jaki odmaščivači poput alkohola. Srećom, nova generacija proizvoda za čišćenje ne ostavlja taj neugodni film i stoga nema potrebe za klasičnim alkoholnim tonikom u njezi.

Kako koristiti proizvod s obzirom na eksfolijante koji su također u kategoriji 2 (REPAIR)?

Za puni efekt proizvoda, preporučujemo da eksfolijanti budu prvi korak nakon čišćenja lica, te da Nectar nanosite kad se odabrani eksfolijant većinom absorbira u kožu.

Već imam Hydru B i Naro za dehidriranu kožu, treba li mi Nectar?

Ova tri proizvoda se izvrsno nadopunjuju i preporučaju kod izrazito dehidrirane kože. Hijaluronska kiselina iz Hydre B će se odlično vezati na vlagu iz Nectara, a Naro će spriječiti istjecanje vlage iz kože. Postotak vlage će dodatkom Nectara u postojeću Hydra B + Naro rutinu biti uvećan što ćete primijetiti po većoj mekoći, vlažnosti i elastičnosti lica.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Skintegra Nectar toner za revitalizaciju”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.