Skintegra Lunar reparativna njegujuća krema

Skintegra Lunar reparativna njegujuća krema

Lunar krema obnavlja, štiti, njeguje i podupire prirodne funkcije kože koje starenjem bivaju narušene. Namijenjena je koži kojoj nedostaje vlage i lipida, koja pokazuje znakove formiranja dehidracijskih linija i plitkih bora. Moćna anti-age formulacija jedinstvenog djelovanja. Isprobajte!

159,00 kn (21,10 €)

Brand

Sastav

bez alkohola, bez parabena, bez sintetskih bojila i mirisa, nije testirano na životinjama

Veličina

30ml

Vrsta kože

anti-age, osjetljiva koža, prvi znaci starenja

Proizvodi su više od običnog kozmetičkog proizvoda i pripadaju klasi kozmeceutika.

Skintegra Lunar reparativna njegujuća krema za normalnu do suhu i osjetljivu kožu s prvim znakovima starenja. Namijenjena je koži kojoj nedostaje vlage i lipida, koja pokazuje znakove formiranja dehidracijskih linija i plitkih bora. Koži koja je vrlo osjetljiva (sklona dermatozama ili senzitizirana od tretmana poput onih na bazi retinoične i glikolne kiseline).

Važno je znati:

‘Inflammaging’ je proces koji ponajbolje opisuje postojanje oku nevidljivog (dubokog) upalnog procesa uslijed kojeg dolazi do degradacije kolagena i elastina te to propadanje vitalnih komponenti uzrokuje pojavu prvih vidljivih bora. Iz tog razloga svaki tretman koji adresira starenje kože mora uzeti u obzir i inflamatornu komponentu starenja.

Ključni sastojci Skintegra Lunar reparativna njegujuća krema:

 • Peptid Pal-GHK je ispitan na kulturi ljudskih fibroblasta (čija je glavna funkcija proizvodnja proteina i glikoproteinskih komponenti vanstaničnog matriksa). Rezultati su pokazali povećanje u sintezi kolagena i glikozaminoglikana, kao i protektivno i reparativno svojstvo Pal GHK-a na kolagenska vlakna te postizanje debljeg epidermisa i dermisa.
 • Peptid Pal-GQPR je dio imunoglobulina IgG odgovornog za brojne biološke funkcije (uključujući i imunomodulatorne). Povećanje čvrstoće, podizanje kontura i omekšavanje kože zabilježeno je i na licu i na vratu. Ovi su peptidi u Lunaru upotpunjeni koenzimom ubikvinonom koji uz vitamin E djeluje reparativno, antioksidativno i protektivno prema koži izloženoj egzogenim stresorima.
 • Vitamin E – regenerativno, reparativno i antioksidativno djelovanje.
 • Ekstrakt zobi (Avena sativa) je izuzetno smirujući i protuupalni emolijens. Idealan za njegu svakog tipa kože, uključujući najsušu i najosjetljiviju kožu, sklonu ekcemima i atopiji.
 • Ekstrakt nevena (Calendula officinalis) je izuzetnog djelovanja na dermis koji ima kompromitiranu barijeru.  Ozlijeđenu i upaljenu kožu jer neven također snažno potiče regeneraciju stanica te zarastanje rana i ožiljaka.
 • Koenzim ubikvinon uz vitamin E djeluje reparativno, antioksidativno i protektivno prema koži izloženoj egzogenim stresorima.
 • Karite maslac – ( shea maslac) štiti kožu od isušivanja, vraća vlagu i ubrzava procese regeneracije stanica kože zbog čega nalazi široku primjenu kod svih tipova kože. Pomaže pri njezi kože u ekstermno suhim uvjetima, kao i za nježnu kožu novorođenčadi. Bogat je oleinskom kiselinom, koja duboko vlaži i hrani kožu.

Upotreba Skintegra Lunar reparativna njegujuća krema:

 • Lunar je izuzetno nježna, bogata krema koja se brzo upija i koja je pogodna za korištenje 2X dnevno ili barem u večernjoj njezi zbog izuzetnih regenerativnih svojstava.
 • pogodna za trudnice i vegane

Što znači damAGE repair? Je li to isto što i anti-age?

Prevencija oštećenja kože i usporavanje degradacije njezinih metaboličkih funkcija jedini su dugoročni mehanizmi očuvanja zdravlja i mladolikosti kože. Naspram negativno konotiranog i zastarjelog marketinškog izraza “anti-age”, termin ‘damAGE repair’ nalazit će se na Skintegra proizvodima namijenjenima prevenciji i reparaciji preuranjenog starenja kože. Ovaj je izraz implementiran s ciljem da vas educiramo o tome što preuranjeno starenje kože uistinu jest.  To je oštećenje izazvano egzogenih stresorima (UV zračenje, zagađenje iz okoliša, dugoročno izlaganje kozmetičkim iritansima, pušenje i druge nezdrave lifestyle navike).

Imam duboke bore. Mogu li očekivati da ću s Lunarom djelovati kao da mi je ponovno 20?

Nažalost ne. Takva krema još ne postoji na tržištu kozmetike, i vrlo je neizgledno da će postojati u skorije vrijeme. Bore koje vidimo na površini kože rezultat su strukturalnih promjena u puno dubljim slojevima kože. Doslovno, vremenom nestaje “građevni materijal” koji podupire strukturu i rafinira površinsku teksturu kože. S Lunarom, pogotovo u kombinaciji sa Superbom C ujutro, odnosno Lumionom navečer, kroz dva mjeseca redovite uporabe možete očekivati vidljivo jedriju teksturu, pliće bore, sanaciju dehidracijskih linija, prirodno mekšu i nahranjeniju kožu, vidljivo poboljšanje tonusa, teksture i pigmentacije.

Koristim retinoide / kiseline / mezoterapijske i dermoabrazijske tretmane…

Apsolutno sve od navedenog možete kombinirati s Lunarom jer je pogodan za prirodno osjetljivu, ali i eksternim utjecajima senzitiziranu kožu.

Imam manje od 30 godina, a htjela bih probati ovu kremu. Hoće li mi Lunar štetiti?

Ova koncepcija nastala je upravo zbog agresivnog i negativnog anti-age marketinga koji obećava da “anti-age” kreme pomlađuju. Nijedna krema vas kronološki ne pomlađuje, niti vraća vrijeme – već privremeno i lokalno stimulira prirodne procese koji već postoje u koži, a koji vremenom bivaju oslabljeni ili usporeni. Jednom kad dođe do disfunkcije ovih prirodnih procesa, zbivaju se morfološke promjene koje percipiramo kao starenje kože. No, opet ćemo ponoviti – prevencija je najbolja strategija. Dakle, hoće li vam se što loše dogoditi ako preventivno koristite Lunar od 23. godine života? Ne. Je li vam nužan Lunar ako imate 15 godina? Naravno da ne jer vaša koža još savršeno dobro funkcionira bez ikakve pomoći aktivnica poput peptida.

Imam masnu kožu. Je li Lunar za mene?

Lunar je zamišljena kao krema za normalnu do suhu kožu jer ima hranjiviju, iako laganu i brzoupijajuću teksturu. Masna koža također može probati koristiti Lunar, ali u noćnoj njezi jer smatramo da za dan tekstura ove kreme neće odgovarati većini “vlasnika” masne kože.

*Je li koncentracija od 3% palmitoyl peptida (Matrixyl 3000) efikasna? Viđam proizvode s 50% Matrixyla i slično…

Kozmetičko tržište je vrlo kompetitivno te stoga ne čudi da klinički dokazani i popularni sastojci često prolaze kroz neetičke marketinške procese koji preuveličavaju djelotvornost proizvoda. Radi se o sljedećem: kad negdje piše “50% Matrixyl solution serum”, to ne znači da u proizvod ima 50% Matrixyla kao sirovine, nego otopine u kojoj se u nepoznatom postotku nalazi Matrixyl. Najčešće je taj postotak zanemariv. Na isti način, proizvođači znaju navoditi da se Matrixyl nalazi u koncentraciji od 10% – 20% “posebnog sustava otapala”, ili pak računaju kombinirane udjele sastojaka po težini (ne postotku) i slično. Na taj način konzumenti smatraju da koriste visoke postotke peptida i od njih ne vide rezultate, a zapravo se radi o tome da najvjerojatnije koriste simboličnu koncentraciju za koju ne postoji klinički ispitana efikasnost. SEDERMA Inc., kreator i proizvođač ovog kompleksa peptida, u svim svojim uputama navodi kliničke rezultate postignute korištenjem 3% palmitoyl peptida – i to je koncentracija koju smo mi koristili u Lunaru. “After 56 days, a very significant decrease in deep and intermediate wrinkles was obtained for the half face treated with emulsion containing 3% Matrixyl 3000. The area occupied by deep wrinkles was reduced by 44.9% on average.” (iz Sederma Inc. brošure)

 

1 recenzija za Skintegra Lunar reparativna njegujuća krema

 1. Tereza

  Divan proizvod

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.