SKINTEGRA Architect serum za akne

Intenzivna serumska emulzija za sve tipove kože s trostrukim djelovanjem – namijenjena je koži sklonoj aknama s vidljivim UV oštećenjima (poput hiperpigmentacija) koja također treba i antiage funkciju.

179,00 kn (23,76 €)

Brand

Veličina

30 ml

Vrsta kože

akne problematična, anti-age, hiperpigmentacija, oštećena koža

SKINTEGRA Architect serum za akne je intenzivna serumska emulzija za sve tipove kože s trostrukim djelovanjem. Namijenjena je koži sklonoj aknama s vidljivim UV oštećenjima (poput hiperpigmentacija) koja također treba i antiage funkciju. Radi se o nježnoj, nemasnoj i mazivoj teksturi neutralnog biljnog mirisa koja se upija izuzetno brzo i na koži ostavlja prekrasan svilenkasti osjećaj.

KLJUČNI SASTOJCI SKINTEGRA Architect serum za akne

 • sastojak bakuchiol (maksimalna koncentracija 1%) – spoj deriviran iz biljke Psoralea corylifolia, koji je kliničkim studijama potvrđen kao funkcionalni biljni analog retinolu bez nuspojava koje retinoidi mogu izazvati na delikatnoj koži.
 • Retinoidi –  izvrsno istražena antiage skupina sastojaka koja ujedno pomaže i kod kože sklone aknama. Zbog iritativnog potencijala retinoida, osjetljive kože najčešće nisu dobar kandidat za njihovo dugoročno i redovito korištenje koje je osnovni preuvjet kvalitetne antiage njege.

UPOTREBA:

 • Nanijeti na očišćenu kožu jednom dnevno.
 • U početku oprezno i konzervativno kombinirati s ostalim jakim aktivnicama.
 • Ukoliko koža tolerira, s vremenom se može prijeći na korištenje dvaput dnevno. Na koži s poviješću hiperreaktivnosti i osjetljivosti (rozaceja, dermatitis i slično) ne koristiti češće od jednom dnevno kao samostalni proizvod ili u kombinaciji s proizvodima iz ružičaste linije koja čuva integritet osjetljive kože.

 

Kako 1% bakuchiol djeluje kroz 3 mjeseca redovnog korištenja?

 • ima antimikrobni učinak, i to ciljano na S.auerus i P.acnes čija proliferacija dovodi do akni i folikulitisa
 • ima snažan antioksidativni i protuupalni učinak
 • normalizira hiperprodukciju sebuma smanjujući sintezu 5-alpha reduktaze
 • smanjuje hiperpigmentacijske promjene i ujednačava ton kože
 • djeluje na ekspresiju gena za tipove kolagena I, III i V
 • pojačava sintezu proteina izvanstaničnog matriksa te sloja koji povezuje dermis i epidermis što potencira čvrstoću, elastičnost i jedrost kože

ZA KOGA JE ARCHITECT?

Ovaj proizvod je stvoren za kožu koja ne tolerira retinoide; za trudnice i dojilje s nepravilnostima; za antiage njegu kože s aknama; za kožu koja voli kompleksne rutine i kombiniranje aktivnih komponenti.

ZA KOGA NIJE ARCHITECT?

Iako nosi značajno manje nuspojava i iritacije, treba imati na umu da se ovdje ipak radi o vrlo potentnom proizvodu sa snažnim učinkom na kožu te njegovo uvođenje treba biti konzervativno. Ovaj proizvod nije dobar odabir za kožu s aktivnom rozacejom, aktivnim dermatitisom, za akutno iritiranu i upaljenu kožu.

VEĆ KORISTIM RETINOIDE, ALI BIH HTJELA NA DANE KAD S NJIMA PAUZIRAM KORISTITI ARCHITECT. MOGU LI IH KOMBINIRATI?

Apsolutno da, nema nikakve prepreke.

MOGU LI KORISTITI HYBRID, CLARION ILI LUMION S ARCHITECTOM?

Svakako da, s naglaskom da to činite oprezno, posebno ako imate osjetljivu kožu. Kada tek uvodite Architect, poželjno je jedan period pratiti ponašanje kože i razumjeti da je s jakim aktivnicama manje = više. Ukoliko ste redoviti korisnik kiselina, Architect možete uvesti dva dana tjedno kad preskačete kiseline, a vremenom ćete vjerojatno početi koristiti kiseline i bakuchiol simultano.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU ARCHITECTA I SPECTRE? OBJE SU SERUMSKE EMULZIJE.

Tako je, obje su serumske emulzije i čak imaju vrlo sličnu bazu. Međutim, radi se o dva vrlo različita proizvoda: Spectra je isključivo umirujuća, dok je Architect vrlo potentni proizvod. Iritacija je s bakuchiolom naspram retinola svedena na minimum, no potrebno je ne zaboraviti kako se tu ipak radi o spoju koji aktivira istu funkcionalnost u koži kao i retinol. Ukoliko imate akutno upaljenu kožu, ili bolesnu kožu koja nije dovedena pod kontrolu, savjet je da se zadržite na našoj ružičastoj liniji proizvoda.

1 recenzija za SKINTEGRA Architect serum za akne

 1. Korektan proizvod

  Imam problematicnu kožu s aknama i koristila sam Architect 2 mjeseca. Iako akne nisu nestale, koža je zaista bila bolje teksture i nekako zdravija, a crvenilo nakon istiskivanja prištića je puuuno brže prolazilo i zacjeljivalo. Rečeno mi je da Architect treba koristiti minimalno 3 mjeseca da bi se vidjeli rezultati pa ću ga nastaviti koristiti. Druge proizvode ne smijem jer dojim.

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.