SKINTEGRA Architect serum za akne

Intenzivna serumska emulzija za sve tipove kože s trostrukim djelovanjem – namijenjena je koži sklonoj aknama s vidljivim UV oštećenjima (poput hiperpigmentacija) koja također treba i antiage funkciju.

179,00 kn 170,05 kn

Brand

Veličina

30 ml

Vrsta kože

akne problematična, anti-age, hiperpigmentacija, oštećena koža

SKINTEGRA Architect serum za akne je intenzivna serumska emulzija za sve tipove kože s trostrukim djelovanjem. Namijenjena je koži sklonoj aknama s vidljivim UV oštećenjima (poput hiperpigmentacija) koja također treba i antiage funkciju. Radi se o nježnoj, nemasnoj i mazivoj teksturi neutralnog biljnog mirisa koja se upija izuzetno brzo i na koži ostavlja prekrasan svilenkasti osjećaj.

KLJUČNI SASTOJCI SKINTEGRA Architect serum za akne

 • sastojak bakuchiol (maksimalna koncentracija 1%) – spoj deriviran iz biljke Psoralea corylifolia, koji je kliničkim studijama potvrđen kao funkcionalni biljni analog retinolu bez nuspojava koje retinoidi mogu izazvati na delikatnoj koži.
 • Retinoidi –  izvrsno istražena antiage skupina sastojaka koja ujedno pomaže i kod kože sklone aknama. Zbog iritativnog potencijala retinoida, osjetljive kože najčešće nisu dobar kandidat za njihovo dugoročno i redovito korištenje koje je osnovni preuvjet kvalitetne antiage njege.

UPOTREBA:

 • Nanijeti na očišćenu kožu jednom dnevno.
 • U početku oprezno i konzervativno kombinirati s ostalim jakim aktivnicama.
 • Ukoliko koža tolerira, s vremenom se može prijeći na korištenje dvaput dnevno. Na koži s poviješću hiperreaktivnosti i osjetljivosti (rozaceja, dermatitis i slično) ne koristiti češće od jednom dnevno kao samostalni proizvod ili u kombinaciji s proizvodima iz ružičaste linije koja čuva integritet osjetljive kože.

 

Kako 1% bakuchiol djeluje kroz 3 mjeseca redovnog korištenja?

 • ima antimikrobni učinak, i to ciljano na S.auerus i P.acnes čija proliferacija dovodi do akni i folikulitisa
 • ima snažan antioksidativni i protuupalni učinak
 • normalizira hiperprodukciju sebuma smanjujući sintezu 5-alpha reduktaze
 • smanjuje hiperpigmentacijske promjene i ujednačava ton kože
 • djeluje na ekspresiju gena za tipove kolagena I, III i V
 • pojačava sintezu proteina izvanstaničnog matriksa te sloja koji povezuje dermis i epidermis što potencira čvrstoću, elastičnost i jedrost kože

ZA KOGA JE ARCHITECT?

Ovaj proizvod je stvoren za kožu koja ne tolerira retinoide; za trudnice i dojilje s nepravilnostima; za antiage njegu kože s aknama; za kožu koja voli kompleksne rutine i kombiniranje aktivnih komponenti.

ZA KOGA NIJE ARCHITECT?

Iako nosi značajno manje nuspojava i iritacije, treba imati na umu da se ovdje ipak radi o vrlo potentnom proizvodu sa snažnim učinkom na kožu te njegovo uvođenje treba biti konzervativno. Ovaj proizvod nije dobar odabir za kožu s aktivnom rozacejom, aktivnim dermatitisom, za akutno iritiranu i upaljenu kožu.

VEĆ KORISTIM RETINOIDE, ALI BIH HTJELA NA DANE KAD S NJIMA PAUZIRAM KORISTITI ARCHITECT. MOGU LI IH KOMBINIRATI?

Apsolutno da, nema nikakve prepreke.

MOGU LI KORISTITI HYBRID, CLARION ILI LUMION S ARCHITECTOM?

Svakako da, s naglaskom da to činite oprezno, posebno ako imate osjetljivu kožu. Kada tek uvodite Architect, poželjno je jedan period pratiti ponašanje kože i razumjeti da je s jakim aktivnicama manje = više. Ukoliko ste redoviti korisnik kiselina, Architect možete uvesti dva dana tjedno kad preskačete kiseline, a vremenom ćete vjerojatno početi koristiti kiseline i bakuchiol simultano.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU ARCHITECTA I SPECTRE? OBJE SU SERUMSKE EMULZIJE.

Tako je, obje su serumske emulzije i čak imaju vrlo sličnu bazu. Međutim, radi se o dva vrlo različita proizvoda: Spectra je isključivo umirujuća, dok je Architect vrlo potentni proizvod. Iritacija je s bakuchiolom naspram retinola svedena na minimum, no potrebno je ne zaboraviti kako se tu ipak radi o spoju koji aktivira istu funkcionalnost u koži kao i retinol. Ukoliko imate akutno upaljenu kožu, ili bolesnu kožu koja nije dovedena pod kontrolu, savjet je da se zadržite na našoj ružičastoj liniji proizvoda.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “SKINTEGRA Architect serum za akne”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *