PRIRODNA ULJA: TAJNA ANTI-AGING UČINKA

prirodna ulja

Davno, u prošlost, sežu podaci o korištenju hladno prešanih ulja u njezi kože. U naše vrijeme, ulaze na velika vrata u svoju renesansu.  Zašto? Esencijalne masne kiseline koje ta ulja sadržavaju, snažno hidratiziraju, pomažu u produkciji nezamjenjivog kolagena i elastina. Površina kože, njen lipidni sloj, sadrži baš njih. Što kada količina ovih sastojaka opada pa i nestaje? Naša koža postaje vidljivo promijenjena o čemu ćemo nešto kasnije.

Već smo govorili o važnosti zdrave prehrane  Što je Cold Plasma i zašto su važne omega masne kiseline  Prehrana je prvi, neizostavni dio.  Drugi je apliciranje važnih sastojaka na kožu. Benefit je začuđujući i ohrabrujući. Izabrali smo nekoliko jer vam želimo približiti  njihovu upotrebu u anti-aging proizvodima.

ULJE MARAKUJE

Bogato polifenolima ima „antistress“ učinak. Djeluje regenerativno. Bogato je  esencijalnim masnim kiselinama. Potiče dubinsku regeneraciju.  Antioksidans koji je pun minerala i C vitamina. Zbog svega ovoga neizostavni  je anti- aging sastojak preparata i tretmana. Dobiva se hladnim prešanjem sjemenki ploda Passiflore edulis.  Nikel bogata krema s cvijetom pasiflore

ULJE CHIA SJEMENKI

Ove sjemenke su na top ljestvici superhrane. Hladnim prešanjem sjemenki  dobivamo ulje s visokim postotkom antioksidansa. Također, ono što nas zanima je visoki postotak omega 3 masnih kiselina. Nailazimo na visok udio alfalipoične kiseline, kraljice među antioksidansima. Utjecaj na kožu je neupitan: hidratacija, povećana proizvodnja kolagena i elastina, a to znači osvježena, blistava koža bez bora. Ukoliko vas zanima suplement s visokim postotkom omega 3 masnih kiselina možda će vas zanimati: Perricone MD Omega 3 suplement.

ULJE KONOPLJE

Prešanjem industrijske konoplje dobivamo bogatstvo za njegu zrele kože. Zašto? Zato što ovo ulje sadrži odličan omjer omega 3 i omega 6 masnih kiselina. Nikako ne smijemo zaboraviti vitamin E, fitosterole, fosfolipide, brojne minerale i svih 20 aminokiselina (6 esencijalnih). Impozantno, zar ne? Stoga, samo možemo zaključiti da su benefiti – nemjerljivi.

ULJE INDIJSKE SMOKVE

Ako niste znali, ovo je jedno od najluksuznijih i najskupljih ulja na svijetu. Dobiva se od vrlo malih sjemenki, grubog izgleda i nikada ne biste pomislili koje blago skrivaju. Ulje je vrlo nježne strukture. Stručnjaci se slažu da je jedno od najučinkovitijih. Steroli, vitamin E, visok udio esencijalnih masnih kiselina i još puno toga doprinosi  činjenici da ga se svrstava među top regenerativna i revitalizirajuća ulja. Najčešći je sastojak luksuzne anti-aging kozmetike.


WOW SAVJET

Evo nekih pokazatelja koje nikako ne biste smjeli ignorirati kada je vaša koža u pitanju:

  • Koža je promijenila boju; ten je sivkast, ugašen
  • Začepljenost pora, akne, miteseri i ostale nepravilnosti
  • Obješenost kože, bore
  • Zrela koža
  • Solarne pjege, hiperpigmentacija, crvenilo
  • Staračke pjege i mrljice

Nadamo se da ste poput nas oduševljeni čudesnim sastojcima i benefitima koji su nam na raspolaganju, a ukoliko imate pitanja pišite nam.

Hvala na čitanju!

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.