Pravilna njega kože tijela u 5 kratkih savjeta (usvojite ih!)

pravilna njega kože

Ponadali ste se da su teen godine daleko iza vas ?! Doduše, lakše rečeno nego učinjeno!  No, ovdje prvenstveno mislimo na one trenutke kada je odraz u ogledalu nakon skoka iz topline kreveta bio dovoljan za početak radnog dana. Pa što se to dogodilo sada? Odakle akne?

Ne očajavajte! Rješenje postoji i krije se u pet kratkih pravila o pravilnoj njezi kože i tijela.

No.1: Ljepota dolazi iznutra !

Ne bismo željeli ići toliko daleko i izgovoriti: ‘ Ono si što jedeš’, ali prava istina zapravo i leži tu negdje. Koža je uistinu pravi pokazatelj načina na koji tretirate svoje tijelo. Postoji nemali broj znanstvenih dokaza koji upućuje na činjenicu da je hrana bogata rafiniranim šećerima i škrobom glavni krivac za nastanak akni.

Preporuka stručnjaka je češća konzumacija probiotika (npr. jogurt) koji ublažavaju kožne upale te su bogati vitaminom A koji preveniraju začepljenje kožnih pora. Stres je nezaobilazni faktor i po pitanju pogoršavanja kože. Pokušajte u svoju svakodnevnu rutinu uvesti neke od tehnika opuštanja poput dubokog disanja odmah po buđenju. Vjerujte nam, osim mladolikog izgleda, osjećat ćete se bolje !

No.2: Pravilna njega kože

Pretpostavljamo da je trenutni razlog zabrinutosti za sadašnje stanje kože manjak znanja o pravilnoj njezi. Ako ste i vi poput nas – obični smrtnici koji reagiraju kada je problem već nastao,  ne čupajte se za kosu nego nastavite čitati savjete WoW junkie ekipe. Kako je baš sada zadnji vlak  za sticanje dobrih navika u pogledu njege, pravilna njega kože tijela uključuje i novi ritual: savjetujemo da u njega uvrstite Madarinu  AHA piling masku ili, još bolje, Madara duo set maski.

Piling maska sa svojim aktivnim voćnim kiselinama i vitaminom C iz dunje pogoduje umornoj koži bez sjaja te korisna za kožu sa začepljenim porama i aknama. Detox maska kao glavni sastojak koristi blato nordijskih jezera koje obiluje mineralima i aminokiselinama, a u kombinaciji s ekstraktom potočarki i algi otapa nečistoće te smiruje upale i potiče zacjeljivanje kože. Brigu tijekom dana osigurali smo linijom Time miracle koja svojim jedinstvenim Galium7 kompleksom oporavlja DNK kože i sprječava daljnje oštećenje iz okoliša.

No.3: I dok spavate

Ne dopustite da vas beauty sleep učini manje lijepom. Kvalitetnom pjenom za pranje lica iskažite zahvalnost i podarite veliki finale vašoj koži prije no što uplovite u carstvo snova. Pričajući o snovima…budite sigurni da u njih uplovljavate na čistim jastučnicama i plahtama! Koža će vam se zahvaliti uvedete li promjenu posteljine u vašu tjednu rutinu.

No.4: Ruke, ručice

Budilica zazvoni. Rukom dohvaćamo tipku za stop. Prije nego što protrljamo oči primamo svoj mobitel i provjeravamo ispravnost jutarnjeg zvona ili pak vremensku prognozu. Dok vrije voda za kavu, tastatura već puca pod pritiscima prstiju. I ne! Ovo nije još samo jedan pokušaj pisanja scenarija zbog kojeg ćete se navečer primiti za glavu! Ovo je upozorenje da su vaši dlanovi plodna tla za razmnožavanje bakterija koje doprinose kožnim upalama. Njegujte ruke melem kremom i priuštite im terapeutski učinak.

No.5: Nova frizura

Dva su načina kojima kosa može dovesti do problema: proizvodi za njegu kose i kontakt s kožom. Razmislite o organskim i prirodnim preparatima za njegu kose  i samo pratite pozitivne promjene. Radi li se o crvenilu na području gdje kosa dodiruje lice, poput šiški ili vrška vaše bob frizure – potičemo vas da se odlučite na privremenu promjenu. Uz učinkovitu njegu nudimo 100% podršku i rame za plakanje kod frizera.

Imate još koji WOW savjet? Pišite nam i hvala na čitanju!

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.