Pravila privatnosti, GDPR

Tko smo mi

Adresa naše web-stranice je: https://www.wow-junkie.com

O ovim Pravilima o zaštiti privatnosti

Molimo vas da pažljivo pročitate ova Pravila kako biste saznali zašto i kako prikupljamo vaše podatke, i na koji način ih koristimo.

U ovim Pravilima o zaštiti privatnosti (nadalje u tekstu „Pravila“) objašnjeno je na koji način Cool Media d.o.o., OIB br. 048154863348, sa sjedištem u Zagrebu, ulica Petrova 59a (nadalje u tekstu: „WOW Junkie“) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima. Tvrtka Cool Media posvećena je zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Što se tiče osobnih podataka koje prikupljamo, Cool Media d.o.o. jest “voditelj obrade osobnih podataka”, odnosno subjekt koji određuje svrhu i način na koji će podaci biti obrađeni. Ako nas želite kontaktirati u vezi s vašim osobnim podacima ili ovim Pravilima, molimo vas, koristite ispod navedene kontakt-podatke:

Poslovno ime: Cool Media d.o.o.
Adresa: Petrova 59a, Zagreb
Broj telefona: +385 01 4666 430
Ako nas želite kontaktirati putem e-pošte pišite nam na info@wow-junkie.com

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Cool Media d.o.o. (Wow-Junkie.com) se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Cool Media d.o.o. (Wow-Junkie.com)i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Cool Media d.o.o. (Wow-Junkie.com) ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovog weba ili s internetskih stranica do kojih posjetitelji/čitatelji dođu putem linka s ovog weba. Cool Media d.o.o. (Wow-Junkie.com) je sukladno čl. 18a Zakona o zaštiti osobnih podataka (“Narodne novine” br. 106/12) imenovao službenika za zaštitu osobnih podataka. Sve promjene politike privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.

GDPR ZAŠTITA PODATAKA

Iznimno nam je stalo do zaštite Vaših osobnih podataka. Vaše osobne podatke upotrijebit ćemo u skladu s namjenom za koju ste nam ih povjerili. Cool Media d.o.o. (Wow-Junkie.com) osobne podatke prikuplja, obrađuje i upotrebljava isključivo uz vaše dopuštenje i sukladno zakonskim propisima.

1. KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

 • Naručivanje

Dostavu vršimo putem više dostavljačkih službi, najčešće Hrvatska Pošta ili GLS, a roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja uplate (virman, kartično, Paypal), ako uplatu zaprimimo do 12 sati. Ukoliko ste odabrali platiti robu prilikom preuzimanja (pouzećem), roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja narudžbe, pod uvjetom da je narudžba napravljena do 12 sati.

Ukoliko se odlučite na kupovinu možete odabrati dostavu ili osobno preuzimanje. Robu je moguće preuzeti i u našoj poslovnici.

 • Plaćanje

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite WS Pay– napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. WS Pay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. WOW Junkie trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima WS Pay sustava.

Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima. Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke. WS Pay sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s time. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost WS Pay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

 • PayPal

Korištenjem usluge PayPal-a prihvaćate njihove uvjete o zaštiti i obradi podataka. Možete ih pročitati ovdje (https://www.paypal.com/ca/webapps/mpp/ua/privacy-full). Kada na našoj stranici plaćate PayPalom, mi obrađujemo Vaše osobne podatke kao što su ime i prezime i kućna adresa kako bi realizirali narudžbu.

 • Newsletter

Kada se upišete na ‘WOWletter’ odnosno WOW Junkie newsletter, dajete nam dopuštenje da Vas isključivo putem elektroničke pošte kontaktiramo u marketinške svrhe ili obavijestimo o događajima u trgovinama. Suglasnost koju ste nam udijelili možete u svakom trenutku opozvati na email info@wow-junkie.com. Također, s newsletter liste možete se ispisati na dnu svakog poslanog newslettera kao i javljanjem na email info@wow-junkie.com

 • Izmjena, brisanje i uvid u osobne podatke

Izradom i ponovnim ulaskom u korisnički račun na WOW Junkie Internet trgovini u svakom trenutku možete promijeniti Vaše osobne podatke kao što su ime, prezime, adresa računa, adresa za slanje i br. mobitela. Ako želite da izbrišemo sve podatke koje o Vama imamo javite nam se na info@wow-junkie.com Ako želite znati koje osobne podatke Cool Media d.o.o./WOW Junkie ima o Vama molimo Vas da nam se javite na info@wow-junkie.com

2. Kako i kad prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kad je to relevantno za potrebe vas kao potrošača, ili za naše poslovanje (npr. kad kupujete i/ili naručujete proizvode i/ili usluge od nas, kad se registrirate za WOW Junkie newsletter (e-novosti) ili kad nam dajete povratne informacije o našim proizvodima.
Vaše osobne podatke najčešće dobivamo izravno od vas kad naručite određene proizvode ili usluge, kad ispunite određeni formular na primjer kada napišete recenziju proizvoda na našim stranicama.
Više informacija o situacijama i okolnostima u kojima prikupljamo vaše osobne podatke, možete pronaći u poglavlju U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke? Zapamtite da su ovo samo informacije o mogućim načinima korištenja vaših osobnih podataka s kojima se možete susresti prilikom posjete stranici wow-junkie.com, prilikom kupovine kod nas, odnosno prilikom korištenja naših usluga. U svakom slučaju, dobit ćete jasne informacije o svrsi obrade vaših podataka, a u pojedinim će nam slučajevima biti potrebna i vaša jasna privola. 
Vaše osobne podatke nećemo koristiti u marketinške svrhe, osim ako sami ne pristanete na to. Ako želite da vam šaljemo pojedinosti o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo vas da to potvrdite prilikom pristupanja našoj newsletter listi.

 Svi vaši osobni podaci tretiraju se kao povjerljivi, a WOW Junkie i/ili naši pouzdani partneri čuvaju ih na ispravan način (za više informacija pogledajte poglavlje: Dijeli li WOW Junkie vaše podatke s trećim stranama? u nastavku).

3. Koje podatke prikupljamo izravno od vas?

Uobičajene skupine podataka koje prikupljamo od WOW Junkie kupaca jesu: ime, adresa,  adresa plaćanja, adresa dostave, podaci o plaćanju (ne uključujući podatke o kreditnoj ili debitnoj kartici), ili druge podatke koji se tiču plaćanja, a koji se navode prilikom ispunjavanja obrasca na WOW Junkie internetskoj stranici, odnosno plaćanja ili prilikom komuniciranja s nama putem telefona ili elektroničke pošte.

4. Koja prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u svakom trenutku imate pravo od tvrtke Cool Media/WOW Junkie tražiti i zahtijevati:

 • Pristup vašim osobnim podacima
  Možete pitati Cool Media u koje svrhe koristi podatke koji se tiču vas, kao i za pristup takvim osobnim podacima. Osim toga, imate pravo znati svrhu obrade, skupine vaših osobnih podataka koje čuvamo, treće strane ili skupine trećih strana s kojima se vaši osobni podaci dijele, vremenski period tijekom kojeg zadržavamo podatke, kao i naš izvor podataka koje nismo prikupili izravno od vas.
 • Kopirani primjerak vaših osobnih podataka koje čuvamo
  Slobodno nas kontaktirajte ako želite kopiju pojedinih ili svih osobnih podataka koje imamo o vama.
 • Ispravak pogrešno unesenih podataka
  Želimo se uvjeriti kako su vaši osobni podaci ispravni i ažurirani. Možete nas zamoliti da ispravimo ili uklonimo podatke koje smatrate netočnima ili zastarjelima.
 • Brisanje vaših osobnih podataka
  Možete nas zamoliti za prekid obrade, ili čak, brisanje osobnih podataka koje posjedujemo. Ako su vaše osobne informacije neophodne za izvršenje određenih ugovornih obveza tvrtke Cool Media prema vama, Cool Media možda neće biti u stanju izvršiti takve ugovorne obveze. Isto tako, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi se Cool Media pridržavala određenih zakonskih obveza (npr. porezni propisi), vaš zahtjev se ne može riješiti.
 • Da ograniči pristup vašim podacima i/ili trećim stranama u određenim procesima ili u potpunosti
  Ako osporavate točnost vaših podataka, ili nam više nisu potrebni osobni podaci za svrhu obrade, ali ih vi zahtijevate zbog uspostavljanja, provođenja ili obrane pravnih potraživanja, ili ste se protivili obradi po osnovi razloga koje Cool Media  smatra legitimnim, imate pravo zatražiti ograničenu obradu vaših osobnih podataka.
 • Prigovor na način na koji rukujemo vašim podacima
  Zapamtite da imate pravo prigovoriti na obradu vaših osobnih podataka prema zakonskim osnovama koje Cool Media smatra legitimnim. Uz to, imate pravo i da u bilo kojem trenutku uputite prigovor na obradu vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga, koja uključuje profiliranje u mjeri povezanoj s takvim izravnim marketingom.
 • Prebacivanje podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka (pravo na prijenos podataka)
  Ako se obrada zasniva na vašoj privoli ili se vrši automatiziranim sredstvima, imate pravo tražiti od tvrtke Cool Media prijenos vaših podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka.

5. Pravo na prigovor nadzornom tijelu

Ako niste zadovoljni načinom na koji prikupljamo ili koristimo vaše osobne podatke, uvijek imate pravo osobno se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Osim prigovora na obradu osobnih podataka podnesenog Cool Media d.o.o., prigovor na obradu osobnih podataka moguće je podnijeti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, 00385 (0)1 4609 999, azop@azop.hr ,www.azop.hr

6. Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje o vama prikupimo čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši su osobni podaci zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjene ili uništavanja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca. 
Određeni se podaci i dalje čuvaju u tiskanom obliku, ali naša je namjera digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni se podaci čuvaju u prostorima i informatičkim sustavima tvrtke Cool Media, ali ponekad podatke čuvamo i na serverima naših pouzdanih suradnika.

7. Dijeli li Cool Media vaše podatke s trećim stranama?

Tvrtki Cool Media zaštita vaše privatnosti jest vrlo važna, stoga nikad nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama u svrhu koja nije opisana u ovim Pravilima. Kao što znate, WOW Junkie je trgovina na daljinu koji u smislu dostave surađuje s drugim tvrtkama. To znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke sa dostavljačima/dostavnim službama. Dostavne službe koje WOW Junkie trgovina koristi su HP i GLS. Kad to činimo, prenosimo vaše podatke na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava potrebnu razinu zaštite u skladu sa zakonodavstvom EU.  Uz već navedeno, vaše osobne podatke možemo dati našim pouzdanim partnerima izvan okvira Cool Media koji održavaju naše IT sustave ili koji vam pružaju usluge u ime tvrtke Cool Media.

Primjerice, za marketinške, financijske ili svrhe oglašavanja, radi obrade plaćanja, dostave ili u svrhu osiguranja ostalih usluga koje pružamo. Ovi su pružatelji usluga, međutim, sukladno relevantnim sporazumima, obvezni koristiti podatke koji su im povjereni isključivo u skladu s našim smjernicama i strogo za svrhu koju smo naveli. Također, obvezni su na ispravan način zaštititi vaše podatke i držati ih u tajnosti. U pojedinim slučajevima, vaši podaci mogu biti obrađeni izvan Europske unije, od strane naših partnera koji pružaju usluge u ime ili za tvrtku Cool Media. Sporazumi potpisani s tim partnerima ih, međutim, obvezuju na obradu vaših podatke uz korištenje posebnih sigurnosnih mjera, u skladu s propisima koji su na snazi u zemljama članicama Europske unije.

8. Koliko dugo Cool Media čuva vaše osobne podatke

Cool Media neće čuvati vaše osobne podatke duže nego što su vaši osobni podaci nužni radi ispunjenja određenih namjena. Više informacija o vremenskom periodu zadržavanja određenih vrsta podataka možete naći u poglavlju ispod.

9. U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke? Kolačići (Cookies)

Vaše osobne podatke koristimo na različite načine, uglavnom za izvršavanje ugovorenih obveza prema vama, ali ponekad ih koristimo i za poboljšavanje iskustva kupovine ili marketinga.

 • Obrada narudžbi i pružanje usluga Kad osobno obavite kupovinu na Wow Junkie internetskoj trgovini, ovisno o situaciji, od vas se može zatražiti da ostavite određene osobne podatke koji su nužni za ispravno obavljanje kupovine. Ovo je posebno moguće ukoliko se, osim kupovine naših proizvoda, odlučite kupiti i neku od naših usluga, kao što je dostava. Isto tako, kako bismo mogli obraditi vašu narudžbu i provjeriti točnost vaših osobnih i financijskih podataka koje ste nam dostavili, koristimo sustave plaćanja trećih strana, kako bi se osigurala sigurna uplata i izbjegle lažne uporabe vaših podataka. Ako biste željeli izvršiti plaćanje proizvoda i usluga putem interneta, Cool Media treba dobiti podatke o plaćanju, uključujući broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV kod, kao i adresu za slanje računa. Kako bismo osigurali da proizvodi i usluge koje kupite od nas budu dostavljeni na točnu adresu, surađujemo s pouzdanim vanjskim suradnicima i dijelimo s njima neke od vaših osobnih podataka koji su nužni za pružanje odgovarajućih usluga (npr. vaše ime, adresu dostave i sve mogućnosti u vezi s isporukom koje ste naveli, kao što je dio dana u kojem želite dostavu).
 • Korisnička podrška Ako kontaktirate našu korisničku podršku (npr. ako zatražite informacije o dostavi paketa, mogućnosti zamjene ili povrata I sl.) bit će nam potrebni vaši kontakt-podaci kako bismo mogli riješiti vaš zahtjev zbog kojeg ste nas kontaktirali. Takvi će se podaci koristiti samo u tu svrhu. U određenim ćemo slučajevima koristiti usluge trećih strana kojim smo povjerili vaše podatke, u mjeri u kojoj je to nužno za rješavanje vašeg slučaja (npr. ovlašteni servis za električne uređaje koje smo prodali, pružatelji usluga dostave itd.), kao što je opisano u poglavlju Dijeli li Cool Media vaše podatke s trećim stranama? U ovom slučaju, oni mogu biti pružatelji usluga prijevoza. Isto tako, možete kontaktirati Službu za kupce kad želite kupovinu u tvrtki WOW Junkie obaviti putem telefona. Kako biste obavili kupovinu putem telefona, WOW Junkie mora obraditi vaše podatke kao što su: ime i prezime, adresa za slanje računa, adresa za dostavu, broj telefona i adresa elektroničke pošte. Ove podatke dijelite dobrovoljno i, ako to ne učinite, postoji mogućnost da narudžba ili dostava neće biti dovršene/izvršene. Vaši se razgovori s našom službom ne snimaju.
 • Poboljšanje naših proizvoda i usluga Ako se odlučite za primanje WOW Junkie newslettera mogli bismo vas kontaktirati nekoliko puta mjesečno kako bismo pružili informacije o novitetima i promjenama na wow junkie stranici (ponuda, cijene, popusti).
 • Kolačići Kako bismo održavali internetsku stranicu i osigurali funkcionalnost kakvu očekujete, WOW Junkie koristi tehnologiju koja je poznata pod nazivom „kolačići“. Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i kojima kasnije imamo pristup. Oni mogu biti privremeni ili trajni i koriste, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologiju. Zahvaljujući kolačićima s naše internetske stranice, možete pretraživati bez poteškoća i vidjeti vama relevantne rezultate. Kolačići nam pokazuju što zanima vas i druge posjetitelje naše internetske stranice, što nam pomaže unaprijediti korištenje stranice za sve. Najznačajniji kolačići koje koristimo su:
  • Strogo nužni kolačići. Nužni su kako bi se osigurao rad internetske stranice zbog efikasnosti iz tehničke perspektive. 
  • Kolačići za praćenje aktivnosti. Oni prikupljaju informacije o načinu na koji koristite našu internetsku stranicu i prate učinak. 
  • Ciljani kolačići. Ovi se kolačići koriste kako bi tvrtka Cool Media/WOW Junkie postavila oglase na druge stranice koje kupac posjećuje ili da se izbjegne pojavljivanje oglasa kupcu koji već poznaje tvrtku WOW Junkie. Molimo vas, kontaktirajte lokalni tim za digitalna pitanja/marketing za više informacija o tome kako se ovi kolačići koriste na adresu elektroničke pošte info@wow-junkie.com
  • Dodatni programi za društvene mreže. Ovi se kolačići koriste za povezivanje naših kupaca s našim kanalima na društvenim mrežama. Nakon toga, informacije koje osiguraju kolačići mogu se koristiti na različite načine.

Kolačićima koji se čuvaju na vašem računalu možemo pristupiti onda kad vi posjetite našu internetsku stranicu ili otvorite elektroničku poštu koju pošaljemo. Ako želite obrisati kolačiće koji su već na vašem računalu, pogledajte upute u svojoj tražilici klikom na „Pomoć“ u izborniku pretraživača. Kolačiće obrađujemo isključivo uz vaš pristanak. Kako biste povukli pristanak ili pristali na upotrebu kolačića, odaberite odgovarajuće postavke u vašem pretraživaču. Međutim, neke od funkcija naše internetske stranice možda neće raditi bez kolačića. Kad zatražimo pristanak, mi ćemo predstaviti svrhu u koju će se ove vrste podataka o vama obrađivati i informirati vas o vašim pravima. Molimo za više detalja o kolačićima posjetite stranicu Obavijest o kolačićima

 • Marketing Tvrtka Cool Media WOW Junkie željela bi vam slati obavijesti o našim proizvodima i uslugama koje bi vas mogle zanimati. Međutim, slanje takvih marketinških materijala dozvoljeno nam je samo ako se vi za to odlučite. Imajte na umu da možete jednostavno odjaviti pretplatu u bilo kojem trenutku, čak i ako ste dali privolu za primanje naših marketinških poruka. Imate nas pravo u bilo kojem trenutku spriječiti da vas kontaktiramo u marketinške svrhe. Ako više ne želite da vas kontaktiramo u marketinške svrhe, kliknite na gumb za odjavu na kraju naše marketinške poruke (elektronička pošta/e-novosti).
 • Ostali osobni podaci koje nam dajete Možete nam dobrovoljno dati podatke o vašem osobnom izboru po pitanju proizvoda, razlozima za kupovinu određenih proizvoda, podatke o načinu života – s pomoću kojih možemo dodatno unaprijediti vaše iskustvo kupovine.

Stupanje na snagu i izmjene Pravila o zaštiti privatnosti

Ova Pravila stupaju na snagu dana 22. siječnja 2019. godine. 
Pravila o zaštiti privatnosti bit će predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju postavit ćemo na ovu internetsku stranicu.