Posebna njega za područje oko očiju. Zašto?

područje oko očiju

Vi vjerojatno sve radite dobro, ali savjet više dobro će vam doći!

Područje oko očiju sklono je alergijskim reakcijama na različite proizvode. Koža oko očiju najviše radi. Svaki put kada pomaknete oči (treptanje, mrštenje, smijanje) pokrećete mišiće oko očiju. S vremenom se koža isuši i počinju se formirati sitne bore i linije. Ako ste još k tome i pušač te se često izlažete suncu – vaša koža će vam to sve vratiti baš onako kako to ne biste željeli.

Osim s borama, bitku vodimo i s podočnjacima i natečenim očima. Alergije ili problemi sa sinusom mogu biti uzrok istih. Kada se epidermis kože stanji i sitne žilice počnu biti vidljivije i nastaju tamni kolutovi.

Zašto?

Za razliku od ostalog dijela kože lica, koža na području očiju ne sadrži uljne žlijezde koje pomažu održati kožnu vlažnom što dovodi do sušenja kože koje rezultira borama. To je djelomično razlog zašto je potrebno koristiti posebnu kremu za to područje. Svrha proizvoda za njegu očiju je jačanje, hidrataciju i zaštita osjetljive kože ovog područja. Kvalitetan proizvod za njegu područja oko očiju sadrži sastojke koji smanjuju natečenost i pomažu kod problema s podočnjacima (poput badema, metvice,ruže..). Ovakvi proizvodi posebno su formulirani za osjetljivu kožu oko očiju.

Kako nanijeti proizvod za njegu očiju?

Baš kao i na cijelo lice nanošenje proizvoda treba biti ravnomjerno i umjereno. Proizvodi za njegu kože oko očiju vrlo su snažni stoga je dovoljna sasvim mala količina kako bi se dobili maksimalni učinci. Kod nanošenja uzmite malu količinu proizvoda na prstenjak.

Savjet plus: ako koristite proizvode iz posudice samo lagano dodirnite proizvod umjesto da trljate. Prstom lagano nanesite proizvod tapkajući ga pazeći da ne zatežete kožu. Nakon nanošenja proizvoda ostavite da se upiju.

Ako nanesete previše proizvoda ujutro može doći do razmazivanja šminke, a navečer može doći do dodira s očima za vrijeme spavanja što može uzrokovati iritacije. Ključ je umjerenost!

Većina proizvoda nisu namijenjeni za nanošenje na kapak zbog mogućnosti kontakta s okom. To može izazvati iritacije stoga dobro provjerite jesu li proizvodi namijenjeni i za kožu kapka!

Nadamo se da smo vam odgovorili na pitanje zašto je potrebna posebna njega za područje oko očiju. Ako imate kakve ideje ili savjete pišite nam!


 Proizvodi iz posta 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.