Perutanje kože: Što se događa i kako si pomoći?

Perutanje kože - što se događa?

Perutanje kože jedan je od onih dosadnih problema s kojim nikad niste sigurni. Izmijenili ste prehranu, pazite na sebe, perutanje nestane ali nakon nekog vremena…

Što se to događa? Zašto se događa? I kako to spriječiti? Objasnit ćemo vam!

Sa zimom je gotovo ali nakon mjeseci koje ste proveli u grijanim prostorima vaša je koža prilično osušena – nebitno koji izvor koristite za grijanje. Od topline, vlaga u koži isparava i ona postaje suha. Što ste više u suhim prostorijama i na hladnom zraku – vaša koža postaje suša.

Stvar je jednostavna. Sastojci koji koži odgovaraju zimi mogu biti kontraproduktivni ljeti (i obrnuto)

Kako spriječiti?

Kreme koje ste koristili zimi valja zamijeniti onima za proljeće i ljeto. Stvar je jednostavna. Sastojci koji koži odgovaraju zimi mogu biti kontraproduktivni ljeti (i obrnuto). Slično je kao da po plaži hodate u bundici, a po skijalištu u pareu i kupaćem. Sada je vrijeme za kreme koje će snažno hidratizirati vašu kožu te je dodatno zaštititi (SPF faktror!). Bacite pogled na sastojke koji ne začepljuju pore poput: avokado ulja, mineralnih ulja, ulja noćurka ili ulja badema.

A što kada je šteta učinjena?

  1. Pokušajte na poslu i kod kuće koristiti ovlaživače zraka.
  2. Napravite lagani piling. Piling šećerom je odličan za uklanjanje perutavih stanica, a neće dodatno isušiti i oštetiti kožu.
  3. Prije spavanja nanesite noćnu masku za lice. Dok spavate koža gubi puno vlage, a maska će joj pomoći sačuvati vlagu.
  4. Ujutro nanesite nanesite hidratantni serum za kožu i na njega nanesite hidratantnu kremu. Dupla zaštita!
  5. Ako nakon make upa i dalje vidite perutave čestice kože – na blazinicu nanesite malo suhog ulja i utapkajte u to područje. To će pokupiti mrtve stanice i hidratizirati kožu, a neće vam uništiti puder!

Nadamo se da smo vam pomogli odgovoriti na pitanje kako riješiti perutanje kože. Ako imate bilo kakvo pitanje ili dodatan savjet za naše čitateljice – pišite nam!

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.