Pedesete su nove četrdesete (nekome i tridesete)

Pedesete su nove četrdesete

Vrijeme leti i začas sletiš u 50-te! Kaže mi moja prijateljica Mily i dodaje: ‘Ali, ne brini, pedesete su nove četrdesete’.

Nikada ne bi ste povjerovali da ima okruglih 50. Zato sam morala saznati zašto tako dobro izgleda. Nismo se vidjele godinama, a za nju vrijeme kao da je stalo!

Odlučila sam njeno znanje i iskustvo podijeliti s vama. Razgovor je teko otprilike ovako:

‘Znanost je trendy!’

Kaže mi Mily. Morala sam se nasmijati jer još nisam čula ovakvu opasku na račun znanosti. Uglavnom, ona koja je uvijek u toku, upravo je završila serijal tretmana na svojoj koži lica i vrata. Bez noža i botoxa u enormnim količinama. Za početak učinila je microneedling ili mezoterapiju.  Zašto? Godine čine svoje i u određenoj dobi teško je doprijeti do onih dubljih slojeva kože. Koža lica stvara ‘čvrstu površinsku barijeru’ koju čini sloj mrtvih stanica. One nas trebaju štititi od neželjenih utjecaja ali i sprečavaju da poželjni sastojci dospiju u sve slojeve kože.

Što je mezoterapija ili microneedling?

Ova metoda uključuje niz uboda vrlo, vrlo tankim iglicama (specijalnim pištoljem ili ručno). Ovim postupkom dostavljamo koži nužne minerale, vitamine, antioksidanse, hijaluronsku kiselinu itd. Nije opasno niti bolno. Koža se ne oštećuje samo, potrebno je napraviti više tretmana. Nakon prvog ciklusa ‘otvaranja’ dobro je povremeno nastaviti s ovakvom dohranom kože, a u međuvremenu  koristiti što je moguće kvalitetnije kozmetičke proizvode. Mily je počela sa Perricone MD Neuropeptide setom proizvoda od kojih će kasnije izabrati svog favorita (možda i sve, tko zna). Slušam ja nju pomno i otvorenih usta. Kada ona priča to vam, otprilike, liči na triler u nastavcima.

Nakon mezoterapije laserski ablativni postupak

Kako smo već zaključile, ponekad samo jednim tretmanom nije moguće postići željeni rezultat. Zato se tretmani kombiniraju i otud ablativni postupak. Tako Mily povremeno odlazi i na tretman lica infracrvenim izvorom svjetlosti tzv. face lifting ali bez noža. (WOW savjet: nikada ne koristite laser i botox zajedno!).

Sigurno si postavljate pitanje koje su prednosti ili rezultati ovih tretmana? Naravno, ne možete vidjeti moju prijateljicu ali možete mnoge javne osobe, glumce i pjevače… Ukratko: smanjenje ožiljaka i sitnih bora, regeneracija kože koja poprima prirodni sjaj, a ten je ujednačen. I dobar dio njih za svoje godine izleda WOW! A, mi se pitamo kako? Eto tako!

Za kraj

I, kaže ona meni: ‘Draga, pedesete su nove četrdesete!’. Te mi za kraj udjeli dva odlična savjeta: ‘Za informiranje ti je super stranica www.skinovation.hr i tretmani ti nemaju spol’.

Tko je ne bi volio?

Srdačno smo se rastale, a ja sam shvatila da je osobno iskustvo najbolja preporuka. Dragi moji, blizu ili u 50-tima, iskoristite ove savjete. Do sljedećeg čitanja pišite nam i Vi o svojim iskustvima. Ukoliko imate pitanja, rado ćemo vam pomoći.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.