PARFEMI & PARFEMI

PARFEMI & PARFEMI

Da pojasnim: za mene parfem nije statusni simbol. Za mene, on je djelić raskošnih nota koje su u prirodi postojale, a netko ih je odsvirao samo za mene…

Poznata vam je igra asocijacije? Ako je život igra, onda je moj baš takav. Recimo, neki dan, na Britancu u Zagrebu. Proljeće… Cvijeće… Mirisi. Tražila sam posebniji buket cvijeća, za meni dragu osobu. Povod rođendan. Međutim, moj vlastiti nos me okrene u drugom smjeru od planiranog. Đurđice. Puno đurđica. I, naravno, uronila sam ga u njih. Doslovno!

Krenu živopisne slike. Rano djetinjstvo. Mamin toaletni stolić. Malena, staklena, prozirna bočica. Sličica ljubičaste boje. Na njoj bijele đurđice. Otvaram je. To je to! Moj prvi susret s parfemom.

Osjet mirisa je dio osobnosti

Svoju osobnost ne možete kupiti. S njom se rađate. Otkrivate je. Gradite. I, ako imate sreće, ostvarujete.

Dio vaše osobnosti jest i osjet mirisa.

Dar.

Činjenica je da upravo zato različito reagiramo i doživljavamo mirise oko sebe. I baš tu počinje priča o nišnim parfemima.

NICHE (nišni), luksuzni parfemi manje su poznati. Tajnoviti baš kao i nečija osobnost ponekad. Kreator (umjetnik), nadahnut  trenutkom ili događajem iz svog života, pretače iste u miris. Originalnu i jedinstvenu ‘story of his own life‘. Nišni parfemi kreirani su od rjeđih, čistih esencija uzetih iz prirode. Ekstrakata. Često iznenađujućih. Ne možete ih lako pronaći u svakodnevici. Čak se i ne oglašavaju na način komercijalnih parfema. Rekla bih da tako dodatno grade svoju posebnost.

Umjetnost zanata

To je jednostavno umjetnost. Umjetnost zanata. Upravo nišni parfemi su povratak toj senzibilnoj tradiciji. Tajni. Umijeću.

Puno puta mi se dogodilo da sam na poklon dobila parfem koji sam otvorila, pomirisala i odložila na stranu. Ne izaziva u meni onaj osjećaj ugode. Neopisiv, a konkretan. Ne prijanja na moju kožu. Ne stapa se s njom. Nije za mene, sorry!

Da pojasnim: za mene parfem nije statusni simbol. On je djelić raskošnih nota koje su u prirodi postojale, a netko ih je odsvirao samo za mene.

WOW prijedlog

I sigurna sam da nisam jedina. Iz iskustva znam da sve više kupaca želi znati sastav i porijeklo sastojaka u omiljenim im proizvodima. Što je i razumljivo. U ovo vrijeme kada su informacije dostupne svima i svugdje na zahtjev postajemo osvješteniji i želimo znati više. Želimo znati cijelu priču. Nišni parfemi je imaju.

Za kraj. Zaključit ću ova svoja promišljanja prijedlogom: Ramon Monegal – Flamenco.

Osoba koja stvarno stoji iza svoga brenda. Fascinira me njegova uspješnost. Bez uobičajenih marketinških poteza. Predanost i rad. Može se reći da je to zaista jedan od obiteljskih brendova. Svaki parfem jedna istinita priča. Flamenco je snažan orijentalni miris. Pun strasti i romanse. Živa vatra u bočici crno – crveno – zlatnog dizajna koja upotpunjuje priču. Olfaktivni svijet! Toliko toga što se još može ispričati. Možda nekom drugom prilikom. Ili, jednostavno, krenite sami u potragu za svojim parfemom.

Do sljedećeg čitanja uživajte i budite zahvalni na osjetu mirisa!

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.