Ombre hair update: Šarena sloboda kreiranja (boja)

Ombre hair update: Šarena sloboda kreiranja

Ono što je kod farbanja u ombre stilu bitno, jest to da svakako imate zdravu kosu, pogotovo njene vrhove!

Ombre kao stil farbanja kose postoji još od 2000. (Aaliyah, ako se dobro sjećamo od tamnijeg prema svjetlijim vrhovima) i sve do danas ne gubi svoju popularnost. Za to su zaslužni brojni celebrityiji, točnije njihovi stilisti i firzeri koji iz godine u godinu smišljaju WOW kreacije.

Po najnovijem, čini se kako se ekipa totalno prepustila čarima kombinacija raznih boja. Sloboda? Aposlutno! Kome odgovara samo naprijed. Moje (konzervativno) mišljenje je da za dobar ombre treba imati dovoljno dugu kosu jer ne želite da vam izgleda kao izrast.

Dakle, ako govorimo o nekim novitetima za ombre stvar ta da na vrhovima duže i tamnije kose izvučemo svijetlije tonove bez vidnog prijelaza. Primjerice tamno smeđa kosa koja će od polovice ili pri krajevima imati karamel, narančastu ili čak i blond varijantu. Ili čak i sve tri boje uz postepeni prijelaz.

Novost kod ombre farbanja je i sloboda kombiniranja boja, pa tako možete na crnu kosu dodati žutu ili crvenu. Kod smeđe kose dodajte kesten crvenu i stvorite vatru. Plava kosa (blond) zahvalna je za svakakve varijacije. Recimo ubaciti ružičaste trakice ili plave krajeve koji se presijavaju na ljubičasto.

U stvarnosti, idejama nema kraja, a prednost je što se trend ombre farbanja proširio i na kratke kose (sve smo rekli, vidi gore). Ali i na nokte (no o tome nekom drugom prilikom!).

Ono što je kod farbanja u ombre stilu bitno, jest to da svakako imate zdravu kosu, pogotovu vrhove. Ukoliko to nije slučaj, a izvlačite boju iz kose blajhom, može se dogoditi da vam se vrhovi počnu kidati te da vam kosa na kraju cijelog procesa izgleda kao sasušena slama.

Stoga pazite koliko svjetlije nijanse želite, sukladno kvaliteti vaše kose, tehnici bojanja kao i farbi koju će vas frizer koristiti. Također, dobro promislite u koju nijansu biste izvlačili ombre. Trenutno je vrlo popularno iz crne prelaziti u sivu odnosno sijedu, međutim ovo nije nimalo lagan proces i nije nešto što možete doma.

WOW PROIZVODI ZA PRAVILNU NJEGU OBOJENE KOSE

Amika hranjiva maska za kosu. Duboko hidratizira i obnavlja kosu. Sadrži prirodne sastojke koji prodiru duboko u vlasište i dolaze do korijena, zatvaraju ispucale vrhove te hrane kosu dajući joj sjaj i elastičnost.

♦ Keratherapy Leave In regenerator s keratinom. Lagani, višenamjenski, njegujući sprej za raščešljavanje koji njeguje i hidratizira kosu, vraća zdrav, sjajan i osvježen izgled.

♦ Alterna Caviar Repairx maska s mikrozrncima za brzo obnavljanje djeluje dubinski i obnavlja kosu. Regeneracijski proteini zapunjavaju oštećenja kose i zaglađuju površinski sloj te posljedično obnavljaju zdrav i njegovan izgled.

♦ John Masters Organics regeneratori prema boji kose (plava, smeđa, crvena i crna)

 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.