Njega oko očiju, koliko je važna i kako koristiti proizvode!

Njega oko očiju

Je li mi stvarno potrebna posebna njega oko očiju? APOSLUTNO DA, ALI SAVJETUJEMO DA PROČITATE OVAJ POST NAŠE STRUČNJAKINJE I SAZNATE DETALJE

Kozmetičke kompanije često napominju kako je potrebno koristiti posebnu njegu za područje oko očiju. Razlog tome jest što je koža oko očiju tanja i osjetljivija te samim time brže podilazi znakovima starenja. Dok je mnogo ljudi čulo za to, većina njih ne razumije o čemu se tu radi i zbog toga dolazi do nepravilne upotrebe i kupnje krivih proizvoda. Cijena takvih ‘izleta’ nije zanemariva i zato krenimo redom.

Osim što ćete na tom području prvo ugledati znakove da vaša koža i više nije tako mlada, koža oko očiju sklonija je alergijskim reakcijama na različite proizvode. Pored svega, koža oko očiju najviše radi; svaki put kada pomaknete oči (bez obzida trepnete li, nasmijete se ili raširite oči kada ste iznenađeni) pokrećete mišiće oko očiju.

S vremenom se koža  isuši i počinju se formirati sitne bore i fine linije. Ako ste još k tome i pušač te se često izlažete suncu – vaša koža će vam to sve vratiti baš onako kako to ne biste željeli.

Njega oko očiju – kako nastaju tamni kolutovi?

Osim s borama, bitku vodimo i s podočnjacima i natečenim očima. Alergije ili problemi sa sinusima mogu biti uzrok istih. Kada se epidermis kože stanji i sitne žilice počnu biti vidljivije, nastaju tamni kolutovi (nedostatak sna i učestalo izlaganje suncu, nadam se, ne trebamo napominjati).

Zašto?

Za razliku od ostalog dijela kože lica, koža na području očiju ne sadrži uljne žlijezde koje pomažu održati kožnu vlažnom što dovodi do sušenja kože koje rezultira borama. To je djelomično razlog zašto je potrebno koristiti posebnu kremu za to područje.  Svrha proizvoda za njegu očiju je jačanje, hidratacija i zaštita osjetljive kože ovog područja.

Kvalitetan proizvod za njegu područja oko očiju sadrži sastojke koji smanjuju natečenost i pomažu kod problema s podočnjacima (poput badema, metvice, ruže…). Ovakvi proizvodi posebno su formulirani za osjetljivu kožu oko očiju.

Njega oko očiju Eminence piling za oči s crnom mrkvom
Eminence piling za oči s crnom mrkvom

Kako nanijeti proizvod za njegu očiju?

Njega očiju ima svoja pravila. Baš kao i na cijelo lice nanošenje proizvoda treba biti ravnomjerno i umjereno. Proizvodi za njegu kože oko očiju vrlo su snažni stoga je dovoljna sasvim mala količina kako bi se dobili maksimalni učinci.

Kod nanošenja uzmite malu količinu proizvoda na prstenjak. (Savjet plus: ako koristite proizvode iz posudice samo lagano dodirnite proizvod umjesto da trljate.)

Prstom lagano nanesite proizvod tapkajući ga pazeći da ne zatežete kožu. Nakon nanošenja proizvoda ostavite da se upiju.  Ako nanesete previše proizvoda ujutro može doći do razmazivanja šminke, a navečer može doći do dodira s očima za vrijeme spavanja što može uzrokovati iritacije. Ključ je umjerenost!

Većina proizvoda nisu namijenjeni za nanošenje na kapak zbog mogućnosti kontakta s okom što može izazvati iritacije stoga dobro provjerite jesu li proizvodi namijenjeni i za kožu kapka!

Pogledaj WOW Junkie ponudu proizvoda za njegu oko očiju.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.