Najčešći uzroci nastajanja bora i podočnjaka i savjetI kako ih se riješiti

Najčešći uzroci nastajanja bora oko očiju

Ako vam je netko od prijateljica/prijatelja u komentaru ispod fotke na Instagramu napisao: ‘Stara/stari pa ti trebaš grudnjak za podočnjake 😊😊😊…’ …neka vas dobrohotni emojiji ne prevare. Ono što drugi vide, pa makar i u šali, vidi se iz aviona. Podočnjaci i bore oko očiju učestali su nedostatak kojeg se nije lako riješiti.

Razloga je mnogo ali najčešći uzroci nastajanja bora oko očiju i podočnjaka su:

  • nepravilna  prehrana
  • nedovoljan unos tekućine
  • bolesti
  • mimika lica

Recept za riješiti ih se, naravno, postoji i ‘sve što trebate’ jest pridržavati se plana i trenirati disciplinu barem mjesec dana. Evo naših savjeta kako se riješiti bora oko očiju (ili ih barem zaustaviti) i podočnjaka.

Savjet 1.

Pokušajte se organizirati kako bi iz dana u dan spavali barem 6 do 8 sati. Ovo je lakše reći nego učiniti, znamo ali sigurna sam da umjesto Netflixa ili serije možete natjerati svoje tijelo na počinak u neko normalno doba. Spavajte na boku ili leđima. Pripremite sebe i prostoriju za spavanje. Umirite organizam i obavezno često mijenjajte jastučnicu. Korisno je za cijelo lice!

Savjet 2.

Kontrolirajte unos tekućine, vode u organizam. Ovo znaju i ptice na grani ali dobro je ponoviti: Kada osjetite jaku žeđ – već ste dehidrirali. Preporučamo barem 6 do 8 čaša vode dnevno. Pazite na prehranu.

Savjet 3.

Sunčane naočale nisu samo modni dodatak. Neka vam postanu „the best friend“ tijekom cijele godine. Imajte na umu da su kvalitetne, običnim naočalama samo ćete ubrzati procese protiv kojih se borite.

Savjet 4.

Ukoliko ne koristite make up obavezno  uzmite zaštitnu kremu protiv sunca, barem faktor SPF 30 (zaštitite i lice). Ako niste znali pročitajte naš vodič kroz SPF faktore i saznajte više.

Savjet 5.

Budite nježni i redoviti kod skidanja šminke. Izbacite izgovor: Večeras mi se ne da. Pažljivo birajte sredstva za čišćenje područja  oko očiju. Ne trljajte oči grubo i grubim sredstvima.

Savjet 6.

Ekspresije emocija – nije ih lako kontrolirati ali postanite ih svjesni i to je prvi korak. Za početak promotrite se u ogledalu i trenirajte. Ostalo je navika (žmirkanje, stiskanje vjeđa jer ne možete gledati zbog prejake svjetlosti itd.). Promatrajte svijet otvorenim očima!

Savjet 7.

Mnogo je proizvoda za njegu kože oko očiju. Ne čekajte zadnji  trenutak da ih počnete koristiti. Pronađite proizvod koji odgovara vašoj koži i najvažnije, budite ustrajni. Neka vam to bude ritual. Koži je kao i svemu, potrebno vrijeme.

Savjet 8.

PROVJERITE VID! Iako vidite dobro, moguće je da su vam oči suhe. To izaziva nadražaj i često crvenilo i tjera vas da trljate oči (strada koža oko očiju). Problem je lako rješiv: kapi tj. umjetne suze. Nestat će nedefinirani problem.

Savjet 9.

Pojačajte unos C vitamina kako u prehrani, tako i dodacima. Svakako pronađite svoj serum C za kožu.

S vremenom, promjena na bolje, bit će očita. Ako muku mučite s alergijama savjetujemo da bacite oko i na ovaj post o posebnoj njezi za područje oko očiju. Nadamo se da smo odgovorili na pitanje koji su najčešći uzroci nastajanja bora oko očiju. Ako imate provjereni savjet upišite ga u komentare.

Hvala na čitanju!


WOW JUNKIE SAVJETUJE


Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.