Najčešći problemi kose: Kako spriječiti ispadanje kose?

Kako spriječiti ispadanje kose

Kako smo najavili u našem prethodnom postu u kojem smo na jednom mjestu pobrojali vaša tri najveća problema kose, sada ih namjeravamo detaljnije pojasniti. Danas ćemo pokušati odgovoriti na pitanje: Kako spriječiti ispadanje kose.

Imajte na umu da jedan „čudesni“ proizvod ne može biti recept za rješavanje svih problema kose. Pojava prhuti, krhkost kose i ispadanje kose tri su različita problema. Na njih će djelovati različiti sastojci. Potrebno je odabrati ciljanu njegu.

O kojem god problemu kose se radilo, pažljivo iščitavanje sastojaka, kvaliteta branda i specijalizirane linije te opsežna klinička istraživanja koja stoje iza proizvoda omogućit će sigurnu njegu koja će rezultirati obnovljenom, jakom i lijepom kosom te smirenim vlasištem.

Budući da je debljina vlasi određena genetikom, na nju ćemo teško utjecati!

Što je uzrok ispadanju kose?

Važnost uravnotežene prehrane bogate ključnim nutrijentima,  dolazi do izražaja i u činjenici da se sve češće ispadanje i prorjeđivanje kose javlja kao posljedica metaboličkih i hormonskih poremećaja. Gubitka tjelesne težine ali i bolesti štitnjače. To dovodi do ukupnog gubitka mase kose. Utječu i vanjski agresori poput UV zračenja, zagađenja. Svi ovi faktori dovode do dojma tanke i beživotne kose, čak i kada ne dođe do pojačanog ispadanja. Naravno, moramo uzeti u obzir i genetiku.

Što učiniti?

Budući da je debljina vlasi određena genetikom, na nju ćemo teško utjecati, no to nikako ne znači da ne možemo utjecati na cjelokupni dojam volumena kose. Osim uređajima za stiliziranje koji kosu odižu od tjemena i stvaraju dojam bujnije frizure, na volumen možemo utjecati i preparatima za njegu – kvalitetan šampon i ostali preparati su početna su točka.

Novosti s područja znanosti

Osim transplantacije i FUE (engl. Follicular-Unit Extraction) metode, jedno od najvećih iznenađenja je i neinvazivni tretman plazmom PRGF. Budući da se tretman krvnom plazmom pokazao tako dobrim, unatrag nekoliko godina provođena su istraživanja o njegovoj primjeni i na vlasište. Istraživanja su pokazala da tretman krvnom plazmom djeluje kod muške i ženske alopecije te obične ćelavosti, čak i kad je genetski uvjetovana.

Stoga, ne odustajte! Hvala na čitanju.

P. S. Možda će vas zanimati proizvodi koje svojim kupcima preporučamo kada je u pitanju problem sa peruti ili ste u potrazi za savršenim šamponom i njegom koji će ojačati tanku kosu.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.