Najčešći problemi kose: Kako se riješiti prhuti?

Kako se riješiti prhuti

Kako smo najavili u našem prethodnom postu u kojem smo na jednom mjestu pobrojali vaša tri najveća problema kose, namjera nam je zasebno pojasniti što je prhut i kako je se adekvatno riješiti. Kao prvo, imajte na umu da jedan ‘čudesni’ proizvod ne može biti recept za rješavanje baš svih problema kose. Pojava prhuti, krhkost kose i ispadanje kose tri su različita problema. Na njih će djelovati različiti sastojci.  Potrebno je odabrati ciljanu njegu.

O kojem god problemu kose se radilo, pažljivo iščitavanje sastojaka, kvaliteta branda i specijalizirane linije te opsežna klinička istraživanja koja stoje iza proizvoda omogućit će sigurnu njegu koja će rezultirati obnovljenom, jakom i lijepom kosom te smirenim vlasištem.

Prhut ili perut

Na nastanak prhuti mogu utjecati brojni čimbenici uključujući hormone, prehranu, genetiku, stres ili reakcije na kemikalije i sastojke.

Prhut predstavlja medicinski problem. Pošto nema ozbiljnije posljedice, sve se više shvaća kao estetski problem. Ostaju li bijele ljuskice zapetljane u kosi ili na ramenima, narušit će dojam i najljepše frizure. Postoje dva tipa prhuti – suha i masna.

  • Suha prhut znak je suhog vlasišta, a prepoznat ćete je po finoj teksturi. U većini slučajeva je vidljiva i na odjeći. Suha prhut obično se tretira šamponom ciljanog djelovanja.
  • Masna prhut veća je od suhe i lijepi se za kosu, a znak je pretjeranog lučenja žlijezda. Ona je poznata i kao prianjajuća – lijepi se za vlasište i teško uklanja. Kako bi se uklonile i najdeblje ljuskice prhuti, umjesto uobičajenog šampona pomoći će tretman na bazi pilinga. On pilirajuće djeluje na vlasište i pomaže pri uklanjanju viška sebuma i stanica kože.

Ovo su šamponi koje vam predlažemo kako bi riješili problem prhuti:

Kako djelovati

Na vlasištu se talože nečistoće, ostaci proizvoda za stiliziranje kose i odumrle stanice kože. Pilingom vlasišta ti se ostaci potpuno uklanjaju. Posebno ako se radi o ljuskicama prianjajuće prhuti. Kosa postaje lepršavija i poletnija. Stoga je dobro izabrati prir pilirajuće sastojke. Kod osjetljivog vlasišta, hidratantni sastojci  smanjit će iritaciju i crvenilo. Potrebno je naći formulu koja je i nježna i djelotvorna. Posljednja su istraživanja o mikrobioma vlasišta dokazala da ne uzrokuje samo jedna bakterija pojavu prhuti. Neravnoteža ovog cjelokupnog ekosustava dovodi do svrbeža i prhuti.

U njegu kose ključno je uvrstiti proizvod koji će, osim što će očistiti vlasište i kosu, suzbiti pojavu prhuti i tako cjelovito djelovati na problem.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.