Najbolje kreme za njegu tetovaža u bilo koje doba

Najbolje kreme za njegu tetovaža

Koža je živi organizam, a tetovaža površinska rana. Saznajte koje su najbolje kreme za njegu tetovaža

Pitanje glasi: Tko danas nema tetovažu? Tetovaže su jedan od najstarijih načina ukrašavanja tijela. Poruke, simboli, crteži, imena…, tetovaže su svakodnevica. Statement.

Zapravo, toliko su česta pojava da je prava rijetkost ugledati tijelo bez tetovaže. I nama su tetovaže cool. U našem uredu imamo ekipu koja je svoja tijela već ukrasila, dio ekipe o tome razmišlja, a dio ekipe nema neku potrebu ukrasiti se (još).

No, zašto sve ovo pišemo? Zato jer smo na našoj Facebook stranici zaprimili nekoliko upita vezanih uz kreme za njegu tetovaža. Najviše vas zanima kako njegovati kožu i pritom sačuvati originalan izgled tetovaže.

Jeste li znali: 70% posla oko kvalitetne tetovaže čini njega kože

Krenimo redom. Prema nekim podacima, velika je vjerojatnost da tetovažu nosite na gornjem dijelu leđa ili vratu, stopalima, bedrima, nadlaktici ili iznad guze. To su najčešća mjesta.

U prvih dva-tri dana mjesto tetovaže tretirajte vazelinom.

Nakon toga područje možete njegovati antibakterijskom masti (Bepanthen). Što nakon toga, godinama poslije?

Kako sačuvati tetovažu i što je moguće dulje odgoditi posjet tatoo majstoru? Imajte na umu da nije svaka tetovaža ista i ne zahtijeva jednaku njegu. Na primjer, ako imate tetovažu na pregibu, njoj treba posvetiti više njege.

Ako je područje kože prekriveno tetovažom suho, koristite losion ili kremu koja se bazira na vodi. Izbjegavajte sastojke koji se baziraju na petroleju jer će on izblijediti tetovažu.

Zaštitite tetovažu od sunca. Ultravioletno zračenje također može utjecati na neke tinte i izblijediti ih. Kako bi svoju tetovažu zaštitili od utjecaja štetnih sunčevih zraka koristite vodootporne kreme sa najmanje SPF faktorom 30 (i više).

Nanesite kremu barem 15 minuta prije sunčanja i nanosite svaka dva sata. Ako ste u 30+ kategoriji onda svakako preporučamo da razgledate neke setove kojima ne samo da ćete njegovati tetovaže nego i površinu kože po cijelom licu i tijelu.

Izbjegavajte solarij. Lampe za sunčanje i tetovaže ne idu skupa. Umjesto toga, koristite  blage kreme za samotamnjenje i/li sunčanje.

Na kraju, ukoliko imate osjetljivu kožu i na mjestimu na kojem je tetovaža primijetite promjene odmah posjetite dermatologa. Možda je u pitanju reakcija na tintu koje uopće niste svjesni, a pogoršat će se zbog sunca čak i godinama nakon nanošenja tetovaže.

Ovo su najbolje kreme za njegu tetovaža koje će hidratizirati kožu i pomoći da svoju tetovažu sačuvate od zuba vremena. Ako imate pitanja ili svoj recept za sačuvati tetovažu? Napišite u komentaru. Hvala što nas čitate!

1 komentar
 1. MODLIC TATTOO

  Kreme su super ali neke skupe.
  Najbolja mast za regeneraciju kože je puževa mast.
  Prvo, najbolji od svega je vazelin koji se koristi prvih 24-48 sati. On jedini sprječava da na kožus milijardama uboda dođe prašina, prljavština i slično kako bi se izbjegla infekcija. Potom ide Bepanthen (najveća zabluda i greška je koristiti odmah “Bepanthen”.
  ZATO Bepanthen NIKAKO NEKORISTITI PRVIH 24-48 SATI! Nakon toga dok rana ne zacijeli do kraja Bepanthen je obavezan i jedini za upotrebu zbog svojih protuupalnih svojstva.
  Izbjegavanje kupanja je opće poznato ali kod tuširanja opet se MORA koristiti vazelin jer ne propušta vodu.
  Ranu redovito mazati dok se ne napravi krasta. Sunce totalno izbjegavati čak i kada rana zacijeli jer se koža dulje oporavlja.

  Stoga kada zaraste (krasta mora sama otpasti, nikako je kidati) i kada izlazite na sunce obavezno koristiti kremu za sunčanje sa min UV faktorom +50. Svaki dan! Time će tetovaža puno, puno više godina ostati kao da je upravo napravljena.

  Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.