MUŠKARCI: NA BRIJANJE TROŠIMO 6 MJESECI ŽIVOTA

brijanje muška njega brade i kože lica

Od samih početaka dok doslovce zahvaljuješ Svevišnjemu na svakoj novoj dlačici, preko prvog ‘pravog’ brijanja pa kasnijih sitnih psovki jer – brijati se mora…

Bili smo tamo, zatvorili krug. Koristili smo ‘samo’ sapun, gel… I gdje smo danas? Što nam je činiti?

Kažu da prosječan muškarac na brijanje utroši 6 mjeseci, pa ajmo ih onda učiniti ugodnima. Kako? Krenimo redom. Nova saznanja o brijanju kažu da je ono svakodnevni forsirani napad na površinski rožnati sloj kože. Nije čudo da mnogi muškarci zbog toga imaju problema.

TRI POZNATA KORAKA

U osnovi procesa brijanja imamo tri koraka. Pripremanje brade tj. omekšavanje dlaka. Skidanje istih uz izbjegavanje trenja i nadraživanja (tijekom brijanja). I post-faza: kožu treba umiriti i zaštititi – više i kvalitetnije.

Prosječni  muškarac rjeđe koristi (i samostalno se odlučuje)  na korištenje preparativne kozmetike. Često upotrebljava pjene za brijanje i after-shave. Njega brade i brkova, određenim preparatima, svakog je dana nužnost. Zato je trenutak da se konačno otrgnemo prosječnosti, zar ne?! Ukoliko ste to već učinili posegnite za provjerenom kvalitetom svjetskih brandova kao npr. Elemis  MEN Ice- Cool gel pjena za brijanje.

PREPARATI ZA BRIJANJE I NJEGU – KOJE ODABRATI?

Odabir preparata i više je nego bitan. Radi boljeg prijanjanja britvice uz kožu u kozmetici se koriste silikoni ili biljni lipidi, masne kiseline. Nakon brijanja, radi sprečavanja iritacije i umirujućeg djelovanja, dobro je imati preparate na bazi vitamina B3, B5, hijaluronske kiseline te alantoina.

BRADA I BRKOVI- LOOK KOJI TRAŽI NJEGU

Odlična je vijest, vezana uz ovu temu, imamo sve veću i visoko-kvalitetnu ponudu. Zašto njega brade i brkova? Zanemarivanje njege vašeg „omotača“ i kože ispod njega može biti vrlo neugodno. Najčešće nam se žalite na: perutanje kože, svrbež, iritaciju, dlake koje strše na sve strane pa i upalni procese. Svima vama preporučamo rješenje u vidu kompleta: Reuzel Movember set za njegu brade . Ili komplet ili dio po dio, ali ovo je esencija njege.

RETRO ILI METRO?

Bez obzira gdje vidite sebe i da li se svrstavate u bilo koju skupinu dobro je znati: hormonalni status ipak čini razliku između kože muškarca i žene. Poglavito kada je riječ o djelovanju na sami folikul dlake i pripadajuće lojne žlijezde komponente zadužene za pojačanu sekreciju sebuma iz žlijeda pojavljuju se u većem broju kod muškaraca nego kod žena.

To se očituje većom pojavnošću akni i generalno masnijom kožom. Dakle, koža muškarca je vrlo zahtjevno dermatološko područje. Imajte to na umu kada sljedeći put kanite izgovoriti: ‘Ma ja samo koristim gel za brijanje. To mi je dovoljno.’

Jer nije. Točka.

Hvala na čitanju!

P.S. Uz potpunu diskreciju pišite nam na info@wow-junkie.com, pitajte nas za savjet, navedite problem. Naši stručnjaci mogu vam pomoći oko pravilne njege kože lica.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.