Mjesec brkonja i WOW pogodnosti

MOVEMBER; Kako do ubojitog brka

ili brade i gdje kupiti prave stvari za njegu

 

Kažu da prosječni muškarac na brijanje i njegu brade i brkova u životu utroši 3350 sati, ajmo učiniti nek se broje…

Statistika ne laže i zato, ako ste se kojim slučajem pripremali i prošli sve one faze od neugode, peckanja, propitkivanja, začuđenih pogleda u tramvaju (jesi li to ti?!?) i ‘uzgojili’ ukras iznad gornje usne na kojem bi vam pozavidio i legendarni Burt Reynolds, to je to, tu ste!

Dobrodošli! Sad, vjerojatno, razmatrate opcije i smjer u kojem bi trebalo krenuti. U ovom postu odgovorit ćemo vam na pitanje iz naslova Movember: Kako do ubojitog brka ili brade. Kako i čime obrijati to čudo ispod nosa i bradi? Jedno od rješenja je da to učinite u nekom cool salonu. Drugo je da sve odradite sami.

Kako? E pa, zato smo mi tu. Pitali smo našeg kolegu Brku koji slučajno radi s nama za nekoliko savjeta kako se obrijati, a ne izgledati kao da ste netom pali pod kosilicu. Baš u skladu s CoolKlub preporukama u poslu ili životu, nigdje ne valja ići bez određenog alata i zato:

Step by step Movember brk: Što vam treba?

Četkica za brijanje (i bilo bi dobro da je vaša)

Oštra britva, ne želite završiti kao lice s tjeralice

Balzam poslije brijanja

Kolonjska vodica

Krema za brijanje ili sapun, nemojte se iznenaditi ali CoolKlub preporuča ovu pjenu ili ovaj sapun za brijanje (koji nas nikada nije iznevjerio).

Češalj za brkove.

Nadalje, nikada nije dobro odgađati i zato:

Step by step Movember brk: Kako početi?

♠ Višak (nadajmo se da ga ima) uklonite škarama ili, ako ste baš sretnik i ne oskudijevate u ničemu  – električnim trimerom.

♠ Kako bi profesionalno odradili posao trebali bi znati da je najbolje vrijeme za mov brijanje odmah po izlasku iz vruće kade (da, trebali bi se i okupati jer je koža tada najmekanija.

♠ Masirajte se… Mislimo na lice! Neka traje barem dvije minute točno tamo gdje kanite brijati.

♠ Četkicu u ruke i krenite s nanošenjem kreme za brijanje. Četkica je cool iz razloga jer dodatno stimulira kožu, podiže dlačice i ravnomjerno nanosi pjenu.

♠ Masirajte još malo

Po svojoj prilici spremni ste.

Step by step Movember brk: Brijanjeeee!

Bez obzira kakav alat imali. Budite 100% sigurni da je oštar. Ako ste ziheraš, onda je u vašoj ruci Gillette Mach nešto u rukama, dok iskusni već barataju britvom.

U oba slučaja neka britvice stvarno budu oštre jer ovo je svečani trenutak na koji ste čekali od nekoliko dana do nekoliko mjeseci. Oštar kažemo jer u pitanju je gustiš kojeg se ne bi posramila ni  Frida Kahlo.

Kako bi spriječili nadraženost, crvenilo i ponovni urast dlake, brijte u smjeru u kojem dlaka raste. Topao ručnik pomoći će vam u smislu da će otvoriti pore i svakako ga imajte pri ruci kako bi spriječili upale i crvenila.

Po završetku isperite lice toplom vodom.

Step by step Movember brk: Poslije bitke – njega!

Brijanje nikad ne smije proći bez provjere. Pregledajte lice i uklonite i najmanju pojavu izdajničkih tragova. Potom nanesite kolonjsku vodicu kako bi zatvorili pore i na kraju hidratizirajte. Sve za njegu muškog lica, brkova i brada pronaći ćete u shopu WOW Junkie u kategoriji brkovi i brade.

Gdje kupiti i što? I to po odličnim cijenama 🙂

Nemojte nam reći da niste čuli za Reuzel, Morgans . OK, shvaćamo. Niste ako je odlazak u DM najveći domet njege. Zato i jeste tu da vam pokažemo smjer 😉 Dakle, radi se o brandovima koje hvale muškarci iz zapadne hemisfere. Ako ih stalo spominje britanski GQ, zašto ne bi i mi?!? Pronašli smo ih u Hrvatskoj, evo ih tu, kod nas 🙂

Želite još malo movember tema, slobodno bacite pogleda na ovaj odličan članak, a mi se  zahvaljujemo Cool Klub timu što nam je dopustio da prenesemo ovaj super cool tekst.

 

 

 

 

 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.