Makeup žlicom (i još neki trikovi)

Ako redovito pratite Instagram sigurno ste primijetili novi trend šminkanja. Uz sve silne kistove, četkice i blendere pitate se što JOŠ moram kupiti da se našminkam? Ovog puta samo se trebate prošetati do kuhinje, otvoriti ladicu i eto je. Nova zvijezda šminkanja – žlica.

Zvuči ludo?

Možda.

Ali radi! Točnije isprobali smo ovaj trik uz napomenu da ovo NIJE ‘one size fits all’ varijanta. Točnije, odaberite svoju žlicu 🙂 Dobro će doći kada vam se žuri ili jednostavno nemate što drugo pri ruci pa je slobodno premjestite u ladicu do ostalog kozmetičkog pribora, kistova, blendera i ostalog jer bi vam mogla biti od velike koristi. Donosimo vam nekoliko načina upotrebe žlice kod šminkanja.

ŽLICOM NANESITE MASKARU

Makeup žlicom. Postavite žlicu ispod donjih trepavica kako bi ste lakše nanijeli maskaru bez razmazivanja i preklapanja, postavite je uz rub gornjih trepavica kako bi ste lakše nanijeli maskaru na gornje trepavice. To će rezultirati gušćim nanosom i lijepo će ih rasporediti, a neće se preslikati na kapak!

Makeup žlicom

ŽLICOM NAPRAVITE KONTURIRANJE

Stavite žlicu na obraz i povucite liniju po donjoj strani žlice a potom poblendajte. To će vam omogućiti idealan omjer pudera i duljinu linije optimalnu za konturiranje.

ŽLICOM NAGLASITE PREGIB KAPKA

Makeup žlicom

Da bi izbjegli mrljanje i preklapanje sjenila na pregibu kapka  stavite žlicu ispod pregiba i povucite liniju, a potom ju dobro izblendajte! Makeup žlicom

ŽLICOM PROTIV OTEČENIH OČIJU

Makeup žlicom Trikovi zlicom, zlica u kozmetici, načini kako koristiti zlicu u make-upu
Makeup žlicom: O, da. Žlica može pomoći u raznim situacijama!

Ako se ujutro probudite s natečenim očima ostavite žlicu par minuta u zamrzivaču i lagano je pritisnite na oči. To će vam smanjiti natečenost i potaknuti mikrocirkulaciju.

ŽLICA ZA IDEALNI CAT-LOOK

Za lijep mačkasti pogled kod nanošenja tuša pomognite si sa žlicom. Njezina zaobljenost pomoći će vam kreirati savršenu liniju za cat-look.

ŽLICOM PROTIV PRIŠTIĆA (I OZLIJEDA)

Za sve koji vode bitku s prištićima još jedan koristan savjet blogerica: zagrijte žlicu vrućom vodom i pritisnite je na prištić. To će spriječiti daljnje upale i olakšati zacjeljivanje. I obrnuto. Ohlađenu žlicu prislonite na mjesto udarca. Ublažit će bol i smanjiti modricu!

Ovo su naši najdraži načini korištenja žlice, ne sumnjamo da ćete se i vi dosjetiti kojeg. Slobodno svoje ideje podijelite s nama 🙂

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.