Lagani ljetni makeup za manje od 5min

Lagani ljetni makeup

Jednako kao što ste zimsku debelu odjeću zamijenile laganijom i prozračnijom tako bi to trebalo napraviti i sa šminkom.

Jasno mi je da nismo svi pobornici izlazaka iz kuće bez šminke (na čelu samnom), ali jednako tako, jasno mi je da ponekad moraš napraviti kompromis. Činjenica da mi se sve slijeva niz lice dok šećem gradom ili vozim javnim prijevozom nije WOW. 

Kako ujutro uglavnom nemam vremena za pošteno šminkanje ovo je moj ljetni make up koji je brzo gotov. Točnije, za ovo će vam trebati samo 5 proizvoda i manje od 5 minuta. Pa krenimo redom.

Obrve

Već svi znate da su obrve okvir lica, ako samo malo popunite obrve ili samo nanesite malo gela na njih dobit ćete svježiji i ljepši pogled.

Maskara. Sve možemo izostaviti ali maskaru ne. Bez maskare nije to – to. Tako da, kako biste bile sigurne da se neće rastopiti po vašem licu uložite u dobru vodootpornu maskaru.

Bronzer

Poznati vizažisti preporučaju bronzer s laganim sjajem u boji breskve ili lagano ružičastoj. On se nanosi velikim kistom preko jabučica, na most nosa i po sljepoočnicama (odnosno tamo gdje sunce prirodno ‘udara’). To će vam pružiti svježu i prirodno preplanulu put.

Oči

Za oči nanesite neko svijetlo sjenilo s laganim sjajem. Wow trik – ako si želite vizualno posvijetliti oči i otvoriti pogled nanesite laganu ružičastu nijansu sjenila.

Usne

Za kraj na usne nanesite nude ruž i spremne ste.

I jedan plus za sve one koji ipak vole neko prikrivanje:

Tonirana krema. Ako niste pobornik kretanja baš u potpunosti bez prekrivanja, odlučite se za toniranu kremu. Ona će lagano prikriti nedostatke i ujednačiti ten, a opet vam neće dati osjećaj težine. Kod biranja kreme pripazite da ima zaštitni faktor poput The Balm Tinted Moisturizer SPF18. Nanesite je preko cijelog lica prije nanošenja bronzera.

Wow savjet : zabolje stapanje make upa s licem te dugotrajnu svježinu i hidrataciju nakon šminkanja na lice nanesite  hidratantnu maglicu u spreju. Naša preporuka: John Masters hidratantni tonik u spreju od lavade za lice i kosu.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.