KISELINE U KOZMETICI – Otkriće koje je promijenilo svijet

Kiseline u kozmetici

Prošlo stoljeće je, svakako, obilježilo otkriće u njezi kože koje se zove: kiseline u kozmetici. Kiseline su postale sastavnim dijelom kozmetičkih proizvoda i tretmana za ljepotu. Tako ih možemo i svrstati. Neke se aktivnije koriste u kozmetičkim proizvodima, a neke u tretmanima za ljepotu.

Ljudska koža proizvodi oko milijun stanica u 40 minuta. To znači da proizvodi oko 36 milijuna stanica dnevno što potvrđuje dobrobit eksfolijacije kože. Između ostalog, na te procese djeluju i kiseline.

Možda vam čudno zvuči pojam ‘kiseline u kozmetici’. U nastavku teksta otkrit ćemo bitne činjenice s kojima svakodnevno živimo, a da ih ponekad nismo svjesni. Naravno, vezane su uz kiseline. Krenimo redom. Pogledajmo zašto su kiseline u kozmetici – otkriće koje mijenja svijet!?

MLIJEČNA KISELINA

Osobe osjetljive kože, bez nje ne mogu. Ona pruža eksfolijacijski učinak i nužnu hidrataciju koži. Možemo reći da je blaži oblik alfa-hidroksilne kiseline. Npr. njene molekule su veće nego kod glikolne kiseline zato izvrsno pentrira u dublje slojeve dermisa. Zbog ove činjenice idealna je za sve tipove kože, a posebno za fotooštećenu i zrelu. Vlaži je i omekšava. Naš prijedlog Eminence maska s probiotikom

RETINOIČNA KISELINA

Održava kožu zdravom aktivirajući gene koji su zaslužni za diferencijaciju keratinocita (nezrelih stanica kože) u zrele epidermalne stanice. Ublažava akne i rješava bakterije. Eliminira odumrli sloj kože tj. mrtve stanice. Smanjuje masnoću koja zatvara pore. Ovo pogoduje svakom tipu kože. Izvrsna je za stimulaciju kolagena. Govorimo ustvari o derivatu vitamina A. On ima izvrsnu sposobnost pilinga. Napomena: proizvodi s ovom kiselinom zahtijevaju konzultaciju s dermatologom i često recept. Perricone MD High Potency aktivator za lice

SALICILNA KISELINA

Ako imate mješovitu i masnu kožu sklonu aknama onda potražite proizvode koji sadrže baš ovu, beta-hidroksilnu kiselinu (BHA). Ona je izvrstan kemijski eksfolijant. Pentrira duboko i smanjuje lučenje sebuma. Nalazimo je i u anti-age proizvodima. Smanjuje hiperpigmentaciju. Rješava mnoge tegobe. Npr. kod psorijaze, seboreje,peruti, bradavice i kožne infekcije. Ona je osnovni sastojak aspirina. Naš prijedlog John Masters Organics pjena za pranje lica od medvjetke

GLIKOLNA KISELINA

Posebnost ove kiseline je da može djelovati sama ali i u kombinaciji s retinolom i salicilnom kiselinom. Najčešći je sastojak kemijskih pilinga jer uspješno rješava mrtve slojeve kože i potiče rast novih stanica. Pripada AHA skupini. Ima najmanju molekulu što znači da je vrlo efikasna u prodiranju te vrlo učinkovita. Upravo zato je najčešće korištena u estetskoj dermatologiji ali i u suvremenoj kozmetologiji. Ona je definitivno otkriće stoljeća. Put k zdravoj, blistavoj i osvježenoj koži.

Ono što je odlična vijest jest da su mnogi preparati, posebno anti-age kozmetike, zamijenili tradicionalne zahvate estetske kirurgije. Također, postaju dostupni gotovo svima. Preostaje nam samo da budemo zahvalni na produktivnom, prošlom stoljeću.

WOW savjet: na ovom linku  Što je Alfa Lipoična Kiselina i koja je njena uloga u kozmetici? možete dodatno i konkretno saznati o izuzetnoj upotrebi alfalipoične kiseline u suvremenoj i vodećoj Perricone MD kozmetici poznatoj diljem svijeta. Vjerujemo da će vas jednako oduševiti, kao i nas.

Hvala na čitanju!

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.