KAKO UBRZATI RAST KOSE

KAKO UBRZATI RAST KOSE

Od vlasišta do pravilne njege koja uključuje korištenje ulja i maske za kosu na tjednoj bazi i eto odgovora kako ubrzati rast kose!

Na kraju posta pronađite proizvode koje opisujemo a koji mogu pomoći ubrzati rast kose. Prije odabira svakako pogledajte i počnite se pridržavati ovih savjeta stručnjaka!

Zdravo vlasište je ključ

Zdrava kosa počinje sa zdravim vlasištem. Zanimljivo je da je vlas kose ustvari mrtva dok je korijen kose, folikula, živa. Upravo iz tog razloga zdravo vlasište zahtijeva dovoljnu količinu kisika (za dobru prokrvljenost) i hranjivih tvari.  Masiranje vlasišta kvalitetnim proizvodima svakako doprinosi mikrocirkulaciji i sprječava ispadanje dok istovremeno pridonosi bržem rastu zdrave kose.

Škare su super

Ironično, ali istinito, kako bi vaša duga kosa bila zdrava i vitalna potrebno ju je redovito šišati. Iako kosa raste iz korijena, ispucani vrhovi nikako ne pridonose njezinom bržem rastu. Zato je preporuka da ju šišate svakih 10-12 tjedana i kosa će vam nakon nekog vremena izgledati kao u Victoria’s Secret anđela.

Koristite regenerator nakon svakog pranja kose

Kosa se stanjuje prilikom svakog tretiranja bojom ili toplinom, a regeratori joj omogućuju da u sebi zadrži i nadogradi sadržaj lipida i proteina. Upravo iz tog razloga, ukoliko želite dugu i zdravu kosu nikako iz njege ne izostavljajte regenerator. 

Barem jednom tjedno koristite ulje ili masku za kosu

Kosa koja dodiruje vaša ramena stara je nekoliko godina i vrlo joj vjerojatno treba više pažnje. Naša preporuka je da ulja koristite na vlažnu kosu prije samog šamponiranja i ostavite ih barem 10-ak minuta na kosi. Maske koristite nakon pranja i dobar trik je kosu pod maskom omotati u topli ručnik kako bi kutikula vlasi bolje upila njene kvalitetne sastojke.

Češljajte svoju kosu kao da je od zlata

Jeste li čuli za četku od veprove dlake? Glumice starog Hollywooda poput Rite Heyworth i Katherine Hepburn  koristile su upravo takve kako bi njegovale svoje duge kovrče. Veprova dlaka ima sposobnost da prirodna ulja koja se sakupljaju na vlasištu proširi cijelom dužinom kose i na taj način pruži dodatnu njegu. Četkom od veprove dlake četkajte suhu kosu od korijena do vrhova, a kod mokre kose četkanje tj. raščešljavanje započnite obrnuto, od vrhova.

Izbjegavajte vezati kosu u rep

Stilisti kažu da samo jedan snažno svezani rep može kosu značajno oštetiti na mjestu vezanja. Ako baš kosu morate stavljati u rep, svakako koristitie lagane ili spiralne gumice i redovito mijenjate lokaciju repa kako bi smanjili oštećenja na minimum.

Nadam se da smo Vam dali dovoljno velik broj ideja na temu kako ubrzati rast kose. A kako se vi borite s ovim problemom? Imate li komentar? Svakako nam javite! Hvala na čitanju.

WOW savjet: Jeste li probali hladno ispiranje kose nakon svakog pranja i piling za kosu potom? (Potiče cirkulaciju i zdravlje vlasišta)


PROIZVODI KOJI MOGU POMOĆI UBRZATI RAST KOSE

Ostale proizvode za njegu kose i rast pogledajte ovdje.

 

 

 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.