Kako sačuvati odjeću 2. dio

Svidio vam se prvi dio priče o tome kako očuvati boje na odjeći pa smo pripremili još jedan niz sličnih savjeta. Neke smo probali, a za neke smo čuli. Tvrdimo da sva rješenja rade.  Odluka je na vama. Stoga, kako sačuvati odjeću?

Ne perite plave traperice, stavite ih u zamrzivač!

Ekipa u najboljim godinama sjetit će se legendarne Levi’s reklame iz 1988., da ne prepričavamo evo je ovdje…

Da, dobro ste vidjeli. Levi’s i dalje potiče svoje klijente da rjeđe peru traperice kako bi se smanjila potrošnja vode i kako bi traperice trajale duže. Omiljeni par traperica u zamrzivaču  odagnat će njihov loš miris. Levisice direktora tvrtke perilicu nisu vidjele godinu dana

Perite odjeću u hladnoj vodi

Pranje odjeće u toploj vodi zahtjeva više energije, stoga jednostavnom matematikom može se doći do toga da što je manje energije utrošeno, manji su računi. Javite nam kolika je ušteda!

Pokušajte kupovati odjeću koju nije potrebno glačati

Osim što peglanje troši naše vrijeme, troši i više energije. Stoga, ako ste posvećeni očuvanju okoliša i znate da nemate dovoljno vremena – pokušajte kupovati manje odjeće koju je potrebno glačati.

Manje kupujte odjeću koju je potrebno nositi u kemijsku čistionicu

Dovoljno dobar argument je što kemijska čistionica upotrebljava štetne kemikalije i  puno više energije. Ali ako trebate dodatni poticaj, sjetite se slobodnog vremena koje vam ostaje na raspolaganju (a i novca).

Bonus savjet: Znamo da nema veze s temom ali: Kupujte hrvatsko! Kad god možete. WOW junkie podržava hrvatsku proizvodnju jer se trudimo okupiti što je moguće više domaćih brandova. Pomozite nam i Vi – svojom kupovinom.

Hvala na čitanju. Ako imate svoj savjet na temu kako sačuvati odjeću podijelite ga u komentarima!

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.