Kako sačuvati kožu na snijegu

Kako sačuvati kožu na snijegu

Pitate se od čega trebate kožu zaštititi na planini ili snijegu? Pa, manje-više, od svega.

Ok, u malom prstu imamo brigu i njegu kože po ljeti. Pripremile smo se za zimu, dočekale praznike i sada je vrijeme za skijanje. Ili bilo koje druge radosti na snijegu. Ne zaboravite da i tamo trebamo voditi brigu o zaštiti kože.

UV zaštita je obavezna!

Za početak, malo fizike – atmosfera je na većim visinama rijeđa stoga propušta više UV zraka. Statistika kaže da se UV zračenje svakih 1000m poveća za 10-15%. Pored svega, snijeg  reflektira do 90% sunčevog zračenja što bi značilo da ste gotovo izloženi dvostrukoj dozi. Jednoj od sunca, a jednoj od snijega. Stoga je vrlo bitno koristiti što veću UV zaštitu. Minimalna zaštita koja se preporuča jest UV faktor 30.

Statistika kaže da se UV zračenje svakih 1000m poveća za 10-15%.

Njega kože

Prebacite svoju dnevnu kremu na masniju verziju, koja u sebi ne sadrži vodu i parfeme (voda se može zamrznuti, a parfemi uzrokovati hiperpigmentaciju). Krema bi trebala zaštiti vašu kožu (kreirati zaštitni sloj), osigurati hidrataciju i spriječiti oštećenja kože.

Zaštitite i oči!

Obavezno nosite zaštitne naočale jer one imaju UV zaštitu. One štite oči od takozvanog snježnog sljepila. Ono je uzrokovano UV zrakama koje se reflektiraju od snijega i sprže stanice u oku. Osjećaj je bolan, može se manifestirati u crvenilu i oteklinama, a u težim slučajevima i trajnim gubitkom vida.

Nadamo se da smo vam pojasnili kako sačuvati kožu na snijegu! Pišite nam o svojim iskustvima i do čitanja!


Preporučeni proizvodi


Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.