Post vacation blues postoji (ili kako pobijediti krizu nakon godišnjeg)

kako pobijediti krizu nakon godišnjeg

Pogodio je i nas, pa smo pronašli par savjeta kako se što brže vratiti u sedlo i zaključiti meč u svoju korist

Odredili ste ciljeve, upisali klinca u školu, godišnji je daleko (ili nije) i sve bi trebalo biti OK. Ali nije. Stvar je u tome da na vas vrlo vjerojatno još uvijek djeluje Post vacation blues ili kriza nakon godišnjeg. Ako je tome tako odmah kažemo: Nemajte brige. Ovo su  jedini dani u godini kada se opravdano preporuča izbjegavanje bitnih poslovnih odluka! Sad slobodno nastavite.

Dobro ste se odmorili, osjećate se dobro. Puni energije čekate novi ciklus. No, ideje u glavi nikako ne pronalaze put prema van. Spori ste, a najjednostavnije operacije provjeravate triput u strahu od pogreške. Osjećate da nešto ne štima. Iako su baterije napunjene osjećate umor. Što se dogodilo?

Stručna literatura kaže da povratak sa godišnjeg odmora može biti iznimno stresan. Što je godišnji odmor kvalitetniji, zanimljiviji i ljepši to je depresija snažnija. Znate već. Trudite se, gurate i forsirate jer smatrate da ste se odmorili ali na poslu zapinje. Totalni tilt.

A tilt nije dobar ni u jednom poslu. Klijenti, kupci, poslovni partneri… čekaju ideju, savjet,sadržaj i, prije svega, brzinu. Što učiniti? Stručnjaci predlažu ovaj plan koji će vašu ukočenost nakon godišnjeg odmora svesti na razumnu mjeru i vratiti vas u normalu:

TKO RANO RANI…

Najstarija taktika koja još uvijek radi: na posao treba doći barem sat vremena ranije kako bi se mogli aklimatizirati, pregledati mailove ili samo promatrati točku na zidu. Ovo je provjereno i pomaže!

NEMOJTE JESTI ŽABU!

Mark Twain je rekao da ako ujutro pojedete žabu možete biti sigurni da je to najgora stvar koja će vam se desiti toga dana. ‘Žaba’ je zapravo fraza koja označava najveći i najteži zadatak kojeg bi trebali odraditi na početku svakog dana. Iznimno koristan savjet. Ne i ovaj put. Ovo je jedini tjedan u godini kada se opravdano preporuča izbjegavanje bitnih poslovnih odluka.

NAPRAVITE PLAN

Nemojte samo sjediti. Iako vam je radna temperatura vjerojatno na najnižim razinama neke stvari ipak možete. Napravite kalendar aktivnosti i različitim bojama označite one najhitnije zadatke (ovisno o tome koliko vas bitnih poslova čeka narednih dana). Budite korisni. Ako se nemožete natjerati na posao, pogledajte oko sebe. Možda je nekome potrebna vaša pomoć.

DAJTE SI VREMENA

Posao koji bi bio gotov u petak vjerojatno će se protegnuti i na ponedjeljak. Zato sve što bi inače odradili u jednom danu računajte da će raditi barem dva dana i tako planirajte svoje vrijeme. Na primjer, ovaj tekst pisali smo dva dana (NOT cool!).

POČNITE TRENIRATI

Pokušajte i krenite se baviti sportom, sport iznimno djeluje na mozak koji je u fazi čudne hibernacije, a ovo je idealno vrijeme da počnete s nekom sportskom aktivnosti.

KAP PO KAP = SLAP

Ovo je iznimno bitno. Na poslu pijte puno tekućine. Nemojte postati žaba ali svakako izbjegnite gašenje žeđi kavom i sokovima. Tako zavaravate svoje tijelo što zna biti jako pogubno za cijeli organizam.

Nadamo se da smo odgovorili na pitanje kako pobijediti krizu nakon godišnjeg, ako imate neki svoj savjet slobodno ga podijelite s nama! Hvala na čitanju.

Napomena: Ovaj post smo preuzeli s portala coolklub.com. Nema razloga da ne širimo WOW savjete 🙂 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.