Kako djeluju probiotici? Evo zašto bi ih trebali konzumirati

Kako djeluju probiotici? Evo zašto bi ih trebali konzumirati

Najčešći korišteni probiotici su dobre bakterije roda BIFIDOBACTERIUM i LACTOBACILLUS. Ima ih još podosta ali danas ćemo se fokusirati na djelovanje probiotika kod nekih konkretnih bolesti i kao prevenciju mnogima. Evo nekih informacija kako djeluju probiotici koje, smatramo, mogu biti korisne:

  1. Najnovija istraživanja pokazala su da su probiotici dobra prevencija karcinomu kolona koji je kao oboljenje u porastu.
  2. Sniženje kolesterola učinak je dokazan mnogim istraživanjima.
  3. Također, odlična je vijest da pomaže kod snižavanja krvnog tlaka – tog tihog ubojice.
  4. O imunitetu da i ne govorimo! Jednostavno je nužna upotreba probiotika. Mnogi problemi su bili nerješivi prije ovog otkrića. Sada probiotike mogu koristiti i djeca do dvije godine. Dakle, smanjuju učestalost respiratornih infekcija čak i karijes kod djece.
  5. Odlični su za alergičare. Opće je poznato da su izvrsna prevencija i pomoć kod proljeva. Kod uzimanja antibiotika nužni su. Ukoliko patite od putne groznice uzmite ih obavezno i spriječite putnu dijareju.
  6. Kod upalnih bolesti crijeva pomažu da ne dođe do recidiva.
  7. Znate li da stres uzrokuje porast štetnih bakterija? I ovdje uspješno na scenu stupaju probiotici.
  8. Žene kod problema s vaginozama svakako ih trebaju uzimati.

Danas probiotika ima u raznim oblicima (ne samo u hrani) jer ih ne unosimo dovoljno u organizam. Mogu se dobiti u ljekarnama bez recepta. Sve veći broj istraživanja dokazuje i upućuje nas da se osvijestimo i informiramo o važnosti ove teme. Novost je upravo čaj s probiotikom. Zašto je to odlična vijest? Činjenica je da su probiotici naš ‘the best friend’ i pomažu nam u održavanju dobrog zdravstvenog stanja.

To svi želimo, zar ne? Ako imate pitanje ili komentar slobodno nam pošaljite na info@wow-junkie.com ili upišite svoj komentar. Hvala na čitanju!

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.