Kabuki kist: Četiri načina upotrebe (i savjet za čišćenje)

Obožavamo Wikipediu! Jeste li znali da nam Kabuki kist stiže iz dalekog Japana odnosno istoimenog japanskog teatra u kojemu glumci ‘Keshõ’ nastupaju pod teškom šminkom kojom dodatno ističu karakter i snagu likova koje glume. Njima Kabuki kist služi za nanošenje velikih količina bijelog pudera na cijelo lice:

kabuki kist primjena cijena
Foto: WOW Junkie

U nas, kabuki kist već neko vrijeme predstavlja neizostavni dio kozmetičke torbice svake žene. Ono za što najčešće koristimo ovaj kist jest nanošenje pudera u prahu. I to je, naravno, sasvim uredu ali pogledajmo malo (i podjsetimo se) na koje sve načine možemo upotrijebiti ovaj neizostavni alat za šminkanje.

Ukrotite neposlušne pramenove

Koliko puta ste napravili savršenu frizuru, našminkali se i odabrali odličnu kombinaciju, a onda pogledali u ogledalo i vidjeli kako vam takozvane baby dlačice kao sateliti strše iznad tjemena? Iskoristite vaš kabuki kist i riješite ovaj problem. Nanesite malo laka za kosu na kabuki kist s udaljenosti od 15-20cm. Potom zagladite baby dlačice. Guste čekinje kabuki kista zagladit će neposlušne dlačice bez narušavanja frizure.

WOW Junkie ti predlaže: Amika lak za kosu

Kabuki kist za brzo nanošenje tekućeg pudera

Istisnite malu količinu tekućeg pudera na nadlanicu. Umočite kabuki kist u taj puder i nanesite malu količinu na ključne točke lica (čelo, obraze, bradu).  Kružnim pokretima nanesite puder na cijelo lice. Koža će, za razliku od standardnog kista, ravnomjernije i brže upiti puder. Veličina kabuki kista idealna je za nanošenje pudera zbog njegove velike površine koja pokriva veći dio lica dok istovremeno njegove čekinje mogu primiti više pudera. Sve u svemu brzo nanošenje s velikom pokrivenošću!

Nanošenje kontura za prirodan izgled

Konturiranje je sada hit, ali često, ako je loše izvedeno, izgleda neprirodno. Uz pomoć kabuki kista možete napraviti prirodan izgled kontura lica. Koristite kabuki kist koji ima sužen vrh. Pritistine jednu stranu kabuki kista na puder  za konturiranje i zavrtite kako biste dobili oblik polumjeseca na čekinjama kista.

Potom lagano dodirnite vrhom kista puder. Takvim načinom pokupite puno više pudera tako da budite pažljivi s količinom. S vrhom kista okrenutim u smjeru uha lagano nanosite puder u smjeru jagodica. Pazite da ne nanosite na područje gdje se vanjski kut oka spaja s obrazom. Ako ste nanijeli previše pigmenta jednostavno očistite kist i poblendajte to područje.

Učinite da vaša ramena zablistaju

Ovo je odličan način za istaknuti dekolte i ramena kada nosite haljinu ili majicu bez naramenica. Kabuki kistom tako ćete istaknuti ključne kosti, a vizualno izdužiti vrat te ćete izgledati mršavije.

Kružnim pokretima pokupite što više pigmenta highlitera ili iluminatora po vašoj želji. Obzirom da se radi o većoj površini dopustite si malo veću količinu pigmenta. Nanesite proizvod uz dekolte, na vrhove ramena i na ključne kosti malim kružnim pokretima kako biste dobili predivan i pomalo egzotičan kontrast.

BONUS SAVJET: Čišćenje kabuki kista

WOW Junkie stručnjaci predlažu vam korištenje običnog baby šampona. Nakon apliciranja nježno pročistite svoj kist i ostavite ga na ručnik da se suši preko noći. NE koristiti antibakterijski sapun koji će vrlo vjerojatno očvrsnuti dlačice vašeg kista.

Predlažemo da pogledaš ovaj Glo Minerals Kabuki kist.

#samokazem Kabuki kist NE čistiti običnim sapunima jer će otvrdnuti dlačice. #addictedtowowjunkie #dobrojeznati

 

1 komentar
  1. Kako nanijeti rumenilo – Wow Junkie

    […] P.S: Osim za rumenilo, kabuki kist se može koristiti i u druge svrhe. Pogledajte neke od naših savjeta za upotrebu kabuki kista. […]

    Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.