Detoksikacija kože? O, da! Treba vam.

detoksikacija kože

Detoksikacija kože? Ozbiljno? Da! Ako vam koža ima ima dosadnu sivkastu boju, ten vam je neujednačen, masan ili pretjerano suh (a da to nije povezano s vašim tipom kože)  – čitajte dalje jer vaša koža žudi za detoksikacijom!

Zašto detoksikacija kože?

Pored svih programa za detoksikaciju organizma, čajeva za detoksikaciju, sokova i prehrane zaboravljamo na naš najveći organ – kožu.  Znamo da je izgled naše kože zapravo odraz onog što što se događa unutar našeg tijela, ali je isto tako odraz onog što se događa izvana. Nečistoće iz okoliša, stres, pušenje i naslage proizvoda (teške šminke i sl.) svakodnevno se nakupljalju na našoj koži. I baš zato je detoksikacija kože bitna.

Što je detoksikacija kože?

Razni problemi kože, prištići, sivkasta i umorna koža često se mogu riješiti kvalitetnom detoksikaciju. A ponekad se naše tijelo umori i radi ”prekovremeno” što se isto može odraziti na koži. Ako se pitate treba li vaša koža detoksikaciju postavite si par pitanja: ima li vaša koža dosadnu sivkastu boju? Je li vaš ten kože neujednačen, masan ili pretjerano suh (a da to nije povezano s vašim tipom kože)?  Ako je odgovor pozitivan na bilo koje pitanje – vaša koža žudi za detoksikacijom!

Kako detoksicirati kožu?

  1. Blatne maske (mud mask) – takve maske pomažu odčepiti začepljene pore, revitaliziraju kožu, pomažu koži osloboditi se toksičnih tvari . Najbolje ih je koristiti tako da, nakon što ih nanesete na lice, ostavite da djeluju 15-20 minuta, a vi uronite u vruću kupku i pustite da para oko vas dodatno potakne upijanje sastojaka.
  2. Četkajte vaše tijelo – koristite prirodnu četku jer ona pomaže stimulirati limfni sustav koji je zaslužan za izbacivanje toksičnih sastojaka iz tijela.  Probajte koristiti čeku na suho jer će se tako prije postići željeni učinak. Nježnim kružnim pokretima tijelo četkajte prije tuširanja, a poslije namažite uljem i pustite da se upije barem 5 minuta prije tuširanja.
  3. Pilinzi – koristite pilinge češće nego obično (svaki drugi dan). Koristite one sa alfa-hidroksilnom kiselinom (AHA kiselinom) koji prodiru duboko u kožu
  4. Pijte puno tekućine i pazite na prehranu –  iako to svi znamo, čini se da često zaboravitmo piti dovoljno tekućine, ponekad si dozvolimo neki junk food, ali za vrijeme detoksikacije pokušajte odoliti tom hamburgeru i radije popijte čašu vode.

Nadamo se da smo vam pomogli odgovetnuti što je detoksikacija kože! Imate li koji dodatan savjet ili pitanje na koje nismo odgovorili? Pišite nam u komentarima!

 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.