DA LI SU ‘DOBRE BAKTERIJE’ ISTO ŠTO I PROBIOTICI?

Da li su dobre bakterije isto što i probiotici

Ovo je jedno od češćih pitanja koja mnogi postavljaju kada im je savjetovano da ih konzumiraju (na primjer tijekom terapije antibioticima).

Naš odgovor je DA. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji definicija je sljedeća: To su živi mikroorganizmi koji primijenjeni  u adekvatnoj količini imaju povoljne učinke na domaćina. U našem slučaju na čovjeka. Postoje i loše bakterije, a to svi jako dobro znamo. Upravo probiotici pomažu, balansiraju u ovom procesu. Sve se to odvija u našim crijevima. Pri odgovoru na pitanje da li su dobre bakterije isto što i probiotici:

Važno je znati da…

Probiotici ne mogu zamijeniti uništenu prirodnu floru u crijevima. Što mogu? Mogu kao privremena kolonija pomoći organizmu tako da čine sve što i prirodna flora. Probiotici imaju povoljan učinak kod mnogih bolesti kao što su: proljev, zatvor, neurednu stolicu, infekcije, alergije, karcinom, a najnovija istraživanja pokazuju i kod autoimunih bolesti. Jačaju, dakle, imunosustav.

Probiotike valja koristiti najmanje pet puta u tjedan dana 

Do sada smo govorili o upotrebi probiotika u obliku praška, tableta, čokoladica. Svakako proizvedene nekim kemijskim procesom. Sve je očitija stvarnost da probiotike TREBAMO i kada smo zdravi, iako nam kažu da nije nužno. Svi podaci, iz istraživanja ovog segmenta, pokazuju da upravo oni pomažu u održavanju ljudskog tijela zdravim. Npr. nepravilnom prehranom, sjedilačkim načinom života, dugotrajnom izloženošću stresu… mi smo potencijalni kandidat za neko od oboljenja.

Probioticima protiv anksioznosti i depresije

Ovo vas je začudilo?  Dvije rastuće bolesti današnjice. Sigurno se pitate kako i koje probiotike koristiti duže vrijeme?! ŠTO kada ne želimo praškove i sl.? Naš prijedlog je Daily Cultures Upravo ovaj probiotik u obliku čaja, bez laktoze, jedan je od istaknutijih natura rješenja. Konzumira se jednom dnevno. Dolazi u tri okusa: zeleni, crni i pepermint.  Ako ste zdravi šalica čaja djelovati će poput preventive. Pomozite svom organizmu i uživajte u aromatičnom napitku. Djelujte preventivno, naturativno. Svaki dan. Nadam se da smo odgovorili na pitanje da li su dobre bakterije isto što i probiotici. 

Ako imate iskustva i komentara, slobodno ih podijelite s nama! Hvala na čitanju.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.