Clinique

Clinique kozmetika nudi proizvode koji nisu alergeni i 100% bez mirisa. Brand Clinique poznat je još od 1968. i poznat je po proizvodima koji su formulirani za maksimum rezultata bez iritacije.

Priča ide ovako. Davne 1967. američki Vogue objavio je interesantnu priču pod naslovom “Can Great Skin Be Created?” (Može li se stvoriti sjajna koža?), članak je napisala urednica rubrike ljepote Carol Phillips  u suradnji s poznatim dermatologom iz New Yorka Normanom Orentreichom. U tekstu su raspravljali o važnosti kvalitetne njege kože i koliko su u tome bitni sastojci. Tekst je zainteresirao Evelyn Lauder, inače snahu Estée Lauder i na nj joj skrenula pozornost. Nije trebalo puno pa su autori priče pozvani da pomognu stvoriti novi brand. U manje od godine dana, u kolovozu 1968., u prostorima luksuzne trgovine Saks Fifth Avenue u Velikoj Britaniji  predstavljen je Clinique. Prvi brand u svijetu koji nudi tzv. allergy tested proizvode stvorene pod budnim okom dermatologa. Ostalo je povijest.

Istraživanja pokazuju da je Clinique jedan od najomijenijih brandova na svijetu, osobe ga jednostavno vole. I WOW Junkie vas poziva da ga istražite…

Clinique, c’est chic!