Beautyblender test: Zašto je Original uvijek bolji od kopije?

Beautyblender test: Zašto je Original

Znate onu škrtac plaća dvaput? E pa već na prvi pogled moj lažni BB bio je veći i okruglastiji od originalnog Beauytblendera

Bilo da ste profesionalni vizažist ili se samo šminkate onako ”za sebe” sigurno ste čuli za make-up spužvice ili blendere. Te male spužvice bez kojih se više nije moguće našminkati (ili barem to učiniti kako treba) postale su apsolutni hit.

Ima ih raznih boja, veličina i oblika i kao da su prisutne na svakom koraku. Ono osnovno što bi sve te spužvice trebale činiti jest to da vam štede puder i lijepo povežu vaš make-up. Isto tako čuli ste i za Originalni BeautyBlender, WOW make-up spužvicu po kojoj su svi ostali dobili ime.

Razlika između te i ostalih spužvica je velika: kako po kvaliteti materijala, utrošku pudera pa tako i u cijeni i zato sam napravila Beautyblender test: Zašto je Original uvijek bolji od kopije?

Spužvica kao spužvica, rekla sam sama sebi i kupila blender za 20-ak kuna. Make-up ionako ne nanosim profesionalno i treba mi nešto čime ću stopiti puder s licem. Smatrala sam da nema potrebe platiti cca 140kn za komad spužvice. Naravno, ne znajući kako je to šminkati se s onim originalnim, probavši moj ”fake” zaključila sam da je ta spužva glupost i da je najbolje da se vratim svojim kistovima.

Ali histerija oko blendera nije jenjavala i svi koji su kupili originalni su bili zadovoljni. Odlučila sam da je vrijeme da i ja kupim originalni. Znate onu škrtac plaća dvaput? E pa već na prvi pogled moj lažni BB bio je veći i okruglastiji od originalnog Beautyblendera.

bb3

Kada bih ga stavila pod vodu nije se napuhao (bio je dovoljno bucko).  S druge strane original BB doista duplo naraste pod vodom i nije ga moguće vratiti u kutijicu (srećom jako brzo se suši pa nije potrebno čekati cijelu vječnost).

bb2

Kod nanošenja pudera ostala sam iznenađena jer original nije upijao sav puder s lica dok je ovaj drugi upio sve. Uz to, ovo malo pudera što mi je ostalo na licu bilo je u mrljama; svaki pregib i svaki nanos bili su jasno vidljivi. Original BB je pri dodiru s kožom bio ugodan i mekan . Druga grdosija je bila gruba i zatezala mi je kožu.

O materijalu da ne govorim. Mislim da je upravo u tome cijela priča. Original BB je mekan i podatan. Moja prva spužvica bila je baš to – komad spužve. Nekako gumen i tvrd.  Kada bih ga pokušala oprati nije uspijevalo. Također i dalje je zadržavao poveću količinu pudera u sebi dok se Original lagano čistio pod toplom vodom.

Kod nanošenja bio je nezgrapan i neergonomičan. To mi je bilo dovoljno da shvatim u čemu je kvaka i zašto je ipak Original original i sad sam i ja među onima koje više ne mogu zamisliti svoju rutinu šminkanja bez male pinki spužvice!

bb1

Imate komentar ili neki prijedlog. Kako održavate svoj Beautyblender? Javite nam! Hvala na čitanju.

 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.