Beauty sleep za kosu. O da!

BEAUTY SLEEP ZA KOSU

Čitajte o kraljevskom tretmanu za kosu kakav bi joj trebali priuštiti barem jednom na tjedan!

Beauty sleep podrazumijeva kvalitetan san kako bi nam koža bila blistava i zdrava. Svaku večer prije spavanja očistimo lice, stavimo kremu za hidrataciju i, ovisno o potrebama ili navikama, kremu za područje oko očiju i/li kremu protiv akni. No, jeste li znali da se to odnosi i na kosu? Zašto jednako dobar tretman ne bi pružili i svojoj kosi?

Predlažemo par savjeta za beauty sleep za kosu:

Noćni work-out

Prije spavanja nanesite noćni tretman za kosu koji radi dok vi spavate i osigurava buđenje sa svilenom i glatkom kosom. Vrlo popularan Alterna Caviar sistem nahranit će vašu kosu svim potrebnim sastojcima, a njegova posebna formula neće otežati kosu niti ostaviti masne tragove. Primjenjuje se od korijena prema vrhovima (bilo na mokru ili na suhu kosu). Za ravnomjerno nanošenje češljajte kosu dok nanosite masku.

Osušite kosu prije spavanja

Ne odlazite u krevet s mokrom kosom! Vlažna je O.K., ali nikako ne svezana u rep. Zašto? Kada je vlažna, kosa se može rastegnuti i do trećine svoje duljine. Kada kosu tako ”sputate” u rep lako se ošteti i lomi.

Svila za ljepotu

Po mogućnosti kupujte što je moguće nježniju posteljinu. Svilene jastučnice najbolji su prijatelj vaše kose. Osim što ćete udobnije i ljepše, takav san višestruko je koristan i za vašu kosu. Zašto? Što je materijal na kojem spavate glađi, to je manje mogućnosti da oštetite svoju kosu zbog trenja.

Ne pretjerujte s četkanjem kose

Sjećate li se starog savjeta da se kosa četka sa 100 poteza dnevno? E pa zaboravite to! Čestim četkanjem kose može oštetiti i slomiti vlasi, pogotovo ako imate krhku kosu, a usto uništavate pramenove i boju (ouch!). Četkanje je dovoljno toliko da raščetkate zapetljane dijelove.

WoW savjet

Ako vodite borbu s elektricitetom u kosi, osim dobrog regeneratora, pomoći će vam i obična pamučna majica. Kada je kosa mokra NEMOJTE je omotati u ručnik jer vlakna na ručniku u dodiru s kosom stvaraju statički elektricitet. Dovoljno je omotati je u pamučnu majicu koja će upiti višak vode, a vaša kosa neće biti naelektrizirana!


PROIZVODI IZ POSTA


Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.