8 STVARI KOJE MORAŠ ZNATI O SPF KREMAMA!

8 STVARI KOJE MORAŠ ZNATI O SPF KREMAMA!

8 STVARI KOJE MORAŠ ZNATI O SPF KREMAMA!

8 STVARI KOJE MORAŠ ZNATI O SPF KREMAMA! Sunce je nedvojbeno najvažniji čimbenik za održivo postojanje svakog oblika života na ovoj planeti. Ipak, budući da ne želimo vidjeti njegovu “tamnu stranu”, potrebno je biti informiran o tome kako pravilnom upotrebom zaštitnih krema za sunce bolje zaštititi sebe i svoju obitelj.

 

Donosimo ti 8 najvažnijih stvari koje treba znati o zaštiti od sunca, kako bi sunce moglo zauvijek ostati naš najbolji prijatelj!

1.

Koža koja je izložena suncu je krhka i osjetljiva te joj je potrebna intenzivnija hidratacija u odnosu na neizložena područja kože. Razlog tome je sunce koje uništava vitalne lipide kožne barijere i ubrzava isparavanje vode.

APIVITA BEE SUN SAFE kreme za sunčanje sadrže mehanizam hidratacije koji pokreće morska alga Laminaria digitata (hidrolizirana). Ona restrukturira i ojačava kožnu barijeru te obnavlja zalihe vode. Dakle, uz BEE SUN SAFE tvoja koža održava hidrataciju, elastičnost i osjećaj ugode, čak i pod jakim suncem.

2.

Rok valjanosti krema za sunčanje je jasno naznačen na pakiranju. Ne smijemo ih koristiti nakon tog datuma jer postoji rizik da njihovi filteri više nisu tako učinkoviti ili da im se formula pokvarila. Vrlo lako možeš otkriti u teksturi kao i u mirisu proizvoda.

 

3.

Krema za sunčanje koja je prije nekog vremena ostavljena u otvorenom pakiranju nažalost više nije sigurna za korištenje, s obzirom na formulu, ali i na filtere za zaštitu od sunca. To ju čini neprikladnom za nanošenje na našu kožu kako bi se izbjegle iritacije i nedostatna zaštita od sunca.

4.

Neki dijelovi tijela, iako su izloženi sunčevom zračenju tijekom cijele godine, često bivaju zanemareni i ne tretiramo ih potrebnom zaštitom od sunca. Najčešći primjer su naše ruke koje su stalno izložene suncu tijekom cijele godine, a istovremeno pate od čimbenika iz okoline, poput hladnoće ili prljavštine, čestog pranja itd.

To ih sve čini osjetljivim na bore i hiperpigmentacijske mrlje protiv kojih se teško boriti. Dio koji često zaboravljamo zaštititi su i naše uši. Iako osjetljiva koža na tom području lako može izgorjeti. Naša stopala također su dio tijela koji često zaboravljamo, iako je poznato da se zbog stalnog izlaganja suncu mogu lako iritirati, kako kod djece, tako i kod odraslih.

5.

Prije izlaska na sunce nanesite količinu jedne čajne žličice na lice, izbjegavajući područje oko očiju, a 6 žličica na tijelo. Kremu nanosite svaka 2 sata, uglavnom nakon znojenja, plivanja ili sušenja ručnikom. Smanjenje naznačene količine značajno smanjuje razinu zaštite. Općenito, izbjegavajte dugotrajno izlaganje suncu, čak i uz zaštitu od sunca.

 

6.

Imati masnu kožu ne znači da ona ne može biti dehidrirana ili ugrožena štetnim sunčevim zračenjem, te je ne smijemo ostaviti nezaštićenu. Danas postoji veliki izbor inovativnih krema za zaštitu od sunca “nove generacije” vrlo lagane teksture, koji su idealni za masnu mješovitu kožu, nudeći širok spektar zaštite od sunca, antioksidativnu zaštitu i hidrataciju.

7.

Opekline od sunca su ozbiljna oštećenja kože i treba im se tako i pristupati. Opekline od sunca je potrebno prvo rashladiti, a onda liječiti kremama i emulzijama.

8.

Za dodatnu hidrataciju i ubrzavanje zacijeljivanja kože posegni za APIVITA After Sun losionom. After Sun losion trenutno snižava temperaturu, nadoknađuje izgubljenu vlažnost kože i dubinski hidratizira uz pomoć morske mrižice i aloe. Trenutačno umiruje i hladi uz pomoć ekstrakta smokve i krastavca te pruža antioksidativnu zaštitu. Štiti od preranog starenja zahvaljujući patentiranom ekstraktu propolisa.

 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.