7 SUPER NAČINA KAKO DA TANKA KOSA IZGLEDA PUNIJE

tanka kosa

Za sve one koji u tražilicu upisuju ‘tanka kosa’, prvo par trikova koje NE trebate koristiti

Nemojte koristiti kokosovo ulje i ulja općenito. Da, ona će vašoj kosi dati sjaj ali nikako neće djelovati da ona izgleda punije i da ima veći volumen.

Svakako izbjegavajte i deterđente u šamponima (ammonium sulfate i sodium lauryl sulfate), proteine i polymere jer ti sastojci izrazito isušuju kosu i vlasište.

A sada ću se vratiti na svoju prvotnu ideju koja se neki dan iskristalizirala u razgovoru s mojom prijateljicom frizerkom. Evo kako ćete vašoj tankoj kosi dati WOW izgled koji priželjkujete….

1. Pozdravite se sa super dugom kosom

Srednje duge i kraće dužine najbolji su odabir za tanku kosu i imate sreće, trenutno su veliki hit. Duga kosa otežava kosu pa ona izgleda tanje. Još nešto, postepeno ošišana kosa uvijek daje tzv.puniji izgled nego ona koja je šišana ravno.

2. Odaberite pravi šampon

Izbor visokokvaltitetnih šampona koji će nahraniti korijen kose i potaknuti volumen u korijenu je velik (na našoj stranici mnogo je favorita koje slobodno istražite). Međutim, ono što će svakako dati dodatni poticaj korijenu je čvrsto masiranje prilikom pranja koje potiče cirkulaciju i opskrbljuje folikulu kisikom.

3. Pravilno nanosite proizvode za volumen kose

Ovo je jedan od najvećih problema. Spremni smo proizvodu presuditi prije nego što smo se zapitali jesmo li ga uopće koristili u skladu s uputama. Pjena se nanosi na kosu kad je ona vlažna i obavezno ju nakon nanošenja treba kroz kosu pročešljati jer ćete jedino tako dobiti volumen bez ljepljivog i prekrutog osjećaja.

Neki tretmani nanose se na vlažnu kosu dok se sprejevi nanose na suhu kosu. Pročitajte upute i ne „kemijajte“.

4. Počešljajte kosu na jednu…

5. … pa na drugu stranu

Kada kosu godinama (ili uvijek) češljate na isti načini i na istu stranu, kosa postane „naučena“ i pomalo izmučena od istog položaja…. okrenite strane i pošpricajte sa sprejom za teksturu kose i WOW volumen je tu!

6. Glava dolje

Ovaj trik znaju i ptice na grani, ali ćemo ga ponoviti. Sušite kosu naopačke.

7. Tanka kosa voli suhi šampon navečer (a ne ujutro)

Pošpricajte suhi šampon za kosu uvečer prije spavanja. Dok se vrtite i namještavate na svom jastuku, suhi šampon će bolje upiti višak masnoće i kosi dati volumen i punoću. Ujutro kad se probudite, ni traga vašoj tankoj i beživotnoj kosi.

I to je to – Good morning beautiful!

Sorry, I can’t hear you over the volume of my hair. N.N.

 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.