6 načina kako vašu beauty rutinu učiniti ekološki prihvatljivom

6 načina kako vašu beauty rutinu učiniti ekološki prihvatljivom je naša preporuka. Opće je shvaćeno da biti ekološki prihvatljiviji s našom rutinom ljepote je način na koji svi možemo napraviti pozitivnu razliku u okolišu. Održimo naš planet čistim i zelenim. Problem je u tome što smo desetljeća radili stvari na jedan način. Prebacivanje u drugu brzinu sada može biti pomalo zbunjujuće i preplavljujuće.

No, život održivog životnog stila ne mora značiti žrtvovanje omiljenih tretmana u ime većeg dobra. Svaka mala promjena koju napravite može imati veliki utjecaj na okoliš. Imajući to na umu, sastavili smo popis od šest jednostavnih načina da budete održiviji s vašom ljepotom. A kada kažemo lako, mislimo lako – većina njih zahtijeva samo malu promjenu.

6 načina kako vašu beauty rutinu učiniti ekološki prihvatljivom:

Isključite vodu kada perete lice

To vam se može činiti neosjetljivim, ali razmislite kako ste jutros oprali lice. Dodatni bonus: Kada isključite vodu, možete iskoristiti svoje dragocjeno vrijeme masiranje i sapunanje te dobar osjećaj da ste uštedjeli vodu.

Budite kreativni u korištenom pakiranju

Jeste li vi jedan od onih koji ne mogu odoljeti lijepom proizvodu? Pridružite se klubu: zašto mislite da su pakiranja tako lijepo dizajnirana?  Primijenite ga npr. kao malu vazu za sušeno cvijeće. Mogućnosti su doista beskrajne kada pustite da vaša kreativnost bude slobodna.

Otpustite ručnik

Znamo, znamo – zvuči kao pretjerano.  Osim što ga morate uvijek iznova bacati u perilicu, vlažni ručnici su plodno tlo za bakterije. Koje, kad god obrišete lice, dijelite po cijeloj koži. Da ne spominjemo da trenje sušenja ručnikom može dovesti do povećane iritacije i osjetljivosti. Poznato je da nanošenje proizvoda na vlažno lice uvijek bolje jer im omogućuje bržu i temeljitiju apsorpciju. Izbacite ručnik i pokušajte umjesto toga “ocijediti” lice. Pričekajte par minuta i nastavite beauty rutinu.

Postanite profesionalac za recikliranje

U ovom trenutku recikliranje boca i kutija mora biti prva opcija. Učinite sebi uslugu i pročitajte upute o recikliranju u vašem području.

Ne gubite ništa, samo dobivate!

Pogledajte na poleđini bilo koji proizvod za ljepotu i vidjet ćete preporučenu dozu. Većini seruma i ulja potrebno je samo nekoliko kapi. Pridržavajte se preporučenog doziranja.  Što pravilnije nešto koristite, duže traje. Možda ćete morati obratiti veću pažnju ali to je brza aklimatizacija. Savjet: Koristite valjak od žada za nanošenje omiljenih seruma tako da se nitko od proizvoda ne izgubi na vašim rukama. Vaše će lice upiti prednosti, a iz nje ćete dobiti i malu limfnu masažu. A, ako otkrijete da ste se previše primijenili, utrljajte višak na vrat i dekolte.

Smanjite potrošnju – pametno

Ako je vaš kupaonski ormarić zatrpan polu-praznim serumima i esencijama, donesite odluku da nećete kupiti nove dok ne upotrijebite sve do posljednje kapi. Obvezatno pripazite na rok trajanja određenog proizvoda. Ne idite u krajnost!

Slijedite ove održive korake i napravit ćete veliku razliku u vašem utjecaju na okoliš. Napravimo svaki dan- Dan Zemlje!

Hvala na čitanju!

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.